Public Service Broadcasting – The Race For Space
Door op 27 maart 2015

Band: Public Service Broadcasting
Album_title: The Race For Space
Genre: Electronic
Release_date: 02/23/2015
Label: Test Card Recordings
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3379535
The Race For Space Public Service Broadcasting
4
4

Ook met hun tweede album The Race For Space overtuigen de mannen van Public Service Broadcasting weer optimaal.

Met hun baanbrekende debuut Inform-Educate-Entertain van nog geen twee jaar terug wisten J. Willgoose, Esq. (gitaar, banjo, nog veel meer snaarinstrumenten, samples en keys en electronische instrumenten) en Wrigglesworth (drums, piano, electronische instrumenten) een prachtige mix te vinden van intrigerende instrumentale tracks en gesproken opnamen van historische gebeurtenissen afkomstig uit het British Film Institute.

Hun nieuwe album The Race For Space heeft de geschiedenis van het Amerikaans en Russisch pionierend ruimtevaartwerk van de jaren 1957-1972 als onderwerp en het is wederom een geweldig enerverende ervaring geworden. De muziek die de mannen spelen, van door soundscapes opgetrokken electronic tracks tot aan tracks waarin met gitaarwerk een tegen progrock aanleunende sfeer ontstaat, is immer rijk in sfeer en lekker onstuimig in ideeën. Juist omdat die muziek ook heerlijk opbouwend is en met aanstekelijk dance-grooves verwerkt is komen de fragmenten uit historische opnamen zo goed naar voren.

The Race For Space is een enerverende tijdreis die vanaf de allereerste tonen optimaal intrigeert en je niet meer loslaat. De gesproken fragmenten zijn absoluut briljant in de muzikale escapades verwerkt waardoor je zowel door de muziek als de teksten in een andere wereld belandt. Het blijft verdomd kunstig hoe de mannen van Public Service Broadcasting dat nu al twee albums voor elkaar krijgen.

Tracklisting The Race For Space:

  1. The Race For Space
  2. Sputnik
  3. Gagarin
  4. Fire In The Cockpit
  5. E.V.A.
  6. The Other Side
  7. Valentina
  8. Go!
  9. Tomorrow