Oneohtrix Point Never – Love In The Time Of Lexapro EP
Door op 26 november 2018

Band: Oneohtrix Point Never
Album_title: Love In The Time Of Lexapro EP
Genre: Electronic
Release_date: 11/23/2018
Label: Warp
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3847463
Love In The Time Of Lexapro EP Oneohtrix Point Never
4
4

Vlak voordat het jaar een einde vindt geeft Daniel Lopatin, de man achter Oneohtrix Point Never, ons nog even vier nieuwe tracks cadeau. Love In The Time Of Lexapro is een erg fijne 4-track EP met Ryuichi Sakamoto als zeer verrassende gast.

Vlak voor de zomer van 2018 verscheen Age Of, een wederom ijzersterk album van Oneohtrix Point Never. De Japanse muziekheld Ryuichi Sakamoto hoorde het album en raakte geïntrigeerd. Na in contact met Lopatin te zijn geraakt vroeg deze, groot fans als hij van Sakamoto is, of hij een remake wilde maken van een willekeurige track. Sakamoto koos Age Of-albumafsluiter Last Known Image Of A Song en maakte er een geheel eigen versie van. Een zeer indringende, verstilde, emotievolle tegelijk klassieke versie.

De Love In The Time Of Lexapro EP kent met de titeltrack, die vol met synths doortrokken, ineens verrassend een andere atmosferische kant opschiet, al een briljante opening. Wat een prachtige sfeermaker. Sakamoto’s Last Known Image Of A Song sluit daar naadloos op aan. Het daarop volgende Thank God I’m A Country Girl, een tracktitel die toch iets geheel anders als een elektronisch vervreemdende track aangeeft, gooit het geluid weer even open. Middels de akoestische versie, met een korte electronic flirt, van het samen met (Sandy) Alex G opgenomen Babylon (dat op Age Of een electronic versie kent met autotune vocalen) vindt de EP een fraaie finale.

Net als de juli verschenen The Station EP is ook de Love In The Time Of Lexapro EP een welkome aanvulling op Age Of, sowieso op het rijke oeuvre van Oneohtrix Point Never. Met Sakamoto’s bewerking van Last Known Image Of A Song als onverbiddelijke klassieker.

Tracklisting Love In The Time Of Lexapro EP:

  1. Love In The Time Of Lexapro
  2. Last Known Image Of A Song – Ryuichi Sakamoto rework
  3. Thank God I’m A Country Girl
  4. Babylon – (Sandy) Alex G