Olafur Arnalds – OST. Broadchurch
Door op 20 januari 2015

Artiest: Olafur Arnalds
Album_title: OST. Broadchurch
Genre: Electronic, Eigentijds
Release_date: 01/15/2015
Label: Mercury
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3377167
OST. Broadchurch Olafur Arnalds
4
4

Afgelopen jaar ontving Olafur Arnalds voor de muziek die hij maakte voor de geweldige Britse serie Broadchurch een BAFTA voor beste filmmuziek. Volledig terecht nu we de muziek van de serie in volle glorie kunnen horen.

Olafur Arnalds is zonder twijfel een van de hardst werkende muzikanten van de afgelopen jaren. Is hij niet bezig met het maken van muziek in de studio, alleen of in samenwerkingen (zoals het onvolprezen Kiasmos), staat hij wel ergens op een podium met steeds weer wisselende gezelschappen. Zijn verstilde steeds weer prachtig opbouwende composities passen naadloos onder films en series. Opvallend dus dat dit nog niet veel vaker gedaan wordt.

Het team achter de geweldig spannende Britse tv-serie Broadchurch snapte heel goed dat voor extra sfeer en spanning Arnalds de perfecte man was. De muziek die Arnalds maakt heeft precies die uitdaging die ook de serie in zich heeft. Arnalds heeft zich goed ingeleefd in de verrassende plotwendingen van de serie en extra suspense aan zijn muziek toegevoegd. Het levert een album vol knappe composities op die ook zonder de beelden optimaal boeien. De van de IJslandse band Agent Fresco bekende zanger Arnor Dan levert de sfeervolle bijdragen in twee composities.

Tracklisting OST. Broadchurch:

 1. Main Theme
 2. Danny
 3. The Journey
 4. So close (featuring Arnor Dan)
 5. Suspects
 6. What Did They Ask You?
 7. She’s Your Mother
 8. Excavating The Past
 9. The Meeting
 10. Broken
 11. I’m Not The Guilty One
 12. So Far (featuring Arnor Dan)
 13. Beth’s Theme