Nosaj Thing – Home
Door op 30 januari 2013

Band: Nosaj Thing
Album_title: Home
Genre: Electronic
Release_date: 01/28/2013
Label: Innovative Leisure
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3161915
Home Nosaj Thing
4
4

Met Drift, het debuut van Nosaj Thing, werd ruim 3 jaar geleden grote indruk gemaakt. Het album werd opvallend vaak genoemd in toonaangevende jaarlijsten. Met Home heeft Nosaj Thing een net zo opvallend vervolg gemaakt.

Nosaj Thing, een eenmansproject van de uit Los Angeles afkomstige producer/muzikant Jason Chung, begon ooit als remixproject waarbij onder meer Radiohead, Charlotte Gainsbourg, Portishead en Flying Lotus werd gedaan. Als vanzelf startte Chung vervolgens met het maken van eigen tracks die op het Nosaj Thing debuut Drift (nadat hij reeds in 2006 een eerste EP had uitgebracht) een opvallende eigen koers zetten. Fraai sfeerrijke soundscapes met spannende broken beats en een intrigerende donkere onderlaag die een perfect einde aan een prima clubavond geeft. Chung werd vervolgens door heel veel artiesten gevraagd productie te doen en kreeg optimale erkenning met werk voor Nocando en Kendrick Lamar.

Nog maar 27 jaar brengt Chung nu met Home een ijzersterk nieuw Nosaj Thing album uit. Een wederom zeer gelaagd en spannend album! Bij beluistering is de toegankelijkheid van Home groter dan het debuut, met ritmes die weer net zo prikkelen maar soundscapes die nog smaak- en sfeervoller zijn. Echt elke track heeft een fascinerende opbouw en ontwikkeling. Daarnaast heeft Chung voor dit album een aantal gastvocalisten aangetrokken die de tracks meer afwisseling geven. Kazu Makino (Blonde Redhead) is verrassend gecast in de prachtig warme track Eclipse/Blue en Toro Y Moi (Chaz Bundick’s) past perfect in de geweldige track Try. Hoewel de sfeer van het album downtempo is worden met steeds weer nieuwe en prikkelende ritmestructuren prachtige tracks gebouwd die optimaal blijven boeien. Waar Drift de nacht verbeelde is met Home de vroege ochtend in zicht gekomen.

Tracklisting Home:

 1. Home
 2. Eclipse/Blue (Feat. Kazu Makino)
 3. Safe
 4. Glue
 5. Distance
 6. Tell
 7. Snap
 8. Prelude
 9. Try (Feat. Toro Y Moi)
 10. Phase III
 11. Light #3