Nog een maandje wachten op de nieuwe GoGo Penguin
Door op 10 januari 2018

Band: Gogo Penguin
Album_title: A Humdrum Star
Genre: Electronic
Label: Blue Note

Wat hebben we daar ontzettend veel zin in: Een nieuw album van Manchester helden GoGo Penguin. Hun vierde album A Humdrum Star zal op 9 februari in de winkels liggen.

Dat het na hun geweldige tweede album v2.0, dat wij op Written in Music tot Album van het jaar 2014 uitriepen, zo hard met de band zou gaan had echt niemand kunnen verwachten. Vanuit de jonge, frisse Manchester jazzscene (de albums van de band werden destijds uitgebracht door het door trompettist Matthew Halsall opgerichte Gondwana Records) katapuleerde het trio zich gelijk naar de grote jazzpodia om met hun derde album Man Made Object (2016), een nog meer electronic klinkend album, de jazzscene uit te duiken en de belangrijke poppodia te veroveren.

Met Man Made Object werd de band een waar fenomeen. Iets dat ze met hun nieuwe album A Humdrum Star alleen gaan uitvergroten. Wij kregen reeds de kans om het nieuwe album te beluisteren zijn vervoerd en volledig overtuigd dat A Humdrum Star nog beter is dan de voorgaande albums. Qua energie vergelijkbaar met v2.0 maar in muzikale ontwikkeling nog glorieuzer als we hadden kunnen vermoeden…

A Humdrum Star zal in verschillende versies gaan uitkomen. Het verschijnt in een reguliere versie met negen tracks en elf tracks in de deluxe versie bevatten. Daarnaast verschijnt het album op dubbel vinyl.

De groep zal met een korte eerste tour door thuisland Engeland (met onder meer een optreden in de Roundhouse, Londen) de aftrap geven aan een wereldtour die de band op 9 maart in Paradiso, Amsterdam en op 10 maar in het AB in Brussel brengt.

Tracklisting A Humdrum Star tracklisting:

 1. Prayer
 2. Raven
 3. Bardo
 4. A Hundred Moons
 5. Strid
 6. Transient State
 7. Return To Text
 8. Reactor
 9. Window
 10. So It Begins*
 11. A Hundred Moons(alternative version)*

Written in Music Nieuwsbrief