Nocturnal Sunshine – Nocturnal Sunshine
Door op 04 juni 2015

Band: Nocturnal Sunshine
Album_title: Nocturnal Sunshine
Release_date: 05/23/2015
Label: I/AM/ME
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3398911
Nocturnal Sunshine Nocturnal Sunshine
4.5
4.5

Nocturnal Sunshine is het fraaie alter ego van Maya Jane Coles. De half Britse, half Japanse producer heeft met het eveneens getitelde Nocturnal Sunshine haar tweede plaat afgeleverd, de eerste nog gewoon onder haar eigen naam. Nocturnal Sunshine is een album waarop ze op smaakvolle wijze al haar kwaliteiten weet samen te ballen.

Coles maakte naast haar debuutplaat uit 2013 inmiddels furore als remixer voor acts als Massive Attack, Rudimental en Gorillaz en heeft als DJ haar sporen bovendien ruimschoots verdiend. Ze is een belangrijke dame geworden binnen de danswereld en die status wordt extra kracht bijgezet met dit verbluffende Nocturnal Sunshine.

Vrijwel alles klopt op dit album. De donkere beats, duizelingwekkende soundscapes en complementaire vocalen van zowel haarzelf als singer-songwriter Chelou (het hypnotiserende Believe) en de Argentijnse jungle- en drum ’n bassdame Catnapp, die vrolijk meedoet met het voortstuwende Down By The River. Een track waarin een hoofdrol is weggelegd voor de drumcomputer.

De dubstep die Maya Jane Coles op haar tweede volwaardige plaat aflevert, gaat wat meer de diepte in dan op haar debuut. Het is donkerder en meer groovy en de dansbaarheidsfactor is ook omhoog geschoten. Tracks als It’s Alright, Drive, Footsteps en Bass Bin zijn ronduit onweerstaanbaar. Om maar te zwijgen van de killertrack Skipper. Duister, opzwepend en ronduit verslavend. Dit is dansmuziek die je meeneemt op een trip, je naar andere dimensies brengt. Geef je over aan Maya Jane Coles’ betoveringen en elke dag is een feest.

Het is knap en bijzonder dat de in Londen geboren en getogen dancegodin erin geslaagd is rond haar 27ste levensjaar een van de sterkste langspelers binnen het dubstep/triphop/deephouse-genre van de laatste jaren af te leveren. Een dansalbum dat bruist, de aandacht geen moment laat verslappen en dat je bij elke luisterbeurt weer uitdaagt. Meeslepend, betoverend en tegen het geniale aanschurkend. Champagne!

Tracklisting Nocturnal Sunshine:

 1. Intro (Holding On)
 2. Believe (feat. Chelou)
 3. It’s Alright
 4. Take Me There
 5. Drive
 6. Footsteps
 7. Down By The River (feat. Catnapp)
 8. Bass Bin
 9. Can’t Hide The Way I Feel
 10. Intergalactic
 11. Skipper
 12. Hotel