Nieuw Hidden Orchestra album heet Archipelago
Door op 21 juli 2012

Band: Hidden Orchestra
Album_title: Archepelago
Genre: Electronic
Label: Tru Thoughts

Kijk dat is nog eens goed nieuws! Het tweede album van Hidden Orchestra is in aantocht! Op 1 oktober zal Archipelago gaan uitkomen en een eerste track is nu reeds beschikbaar gemaakt. Vorka werd afgelopen week gepresenteerd op Soundcloud.

Archipelago is het vervolg op het prachtige debuut Night Walk, wat Hidden Orchestra in 2010 gelijk in het middelpunt van de belangstelling bracht. Van deep bass en hip hop heads tot jazz en klassieke aficionados tot rock fans.

Het hart van Hidden Orchestra is geformeerd rond de duelling drum kits, percussie en electronic pads van twee drummers, Tim Lane en Jamie Graham, gecomplimenteerd met Poppy Ackroyd’s fraaie viool en pianospel en Joe Acheson’s bas en originele samples. Hidden Orchestra zag hun status snel groeien na de release van hun eerste album, mede op basis van hun innemende live optredens die met het verstrijken van de maanden alleen maar indrukwekkender werden. Het collectief reisde door wel 20 landen en waren daar onder meer het voorprogramma van Bobobo.

Op Archipelago is het Acheson, het muzikale genie achter het getalenteerde kwartet uit Edinburgh, die binnen zijn immer durende muzikale ontdekkingstocht steeds nieuwe wegen vindt en met gast muzikanten en instrumenten en nieuwe geluiden (tap dancing, bagpipe drones en een Acheson die in de sneeuw en op het ijs stampt) het tweede album van Hidden Orchestra wederom een zeer aangename sfeer en klasse meegeeft.

We moeten dus nog tot 1 oktober wachten voordat Archipelago zal gaan uitkomen. Maar luister alvast Vorka en weet dat het wachten beloond zal gaan worden.

Written in Music Nieuwsbrief