Mojo introduceert tweedaags muziekfestival: PITCH
Door op 11 april 2011

Genre: Electronic

Voor elektronische muziek liefhebbers is er op zaterdag 9 en zondag 10 juli in Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam de eerste editie van PITCH. Op het affiche staan onder meer: Flying Lotus, The Gaslamp Killer en Crystal Fighters.

De volledige line up van PITCH is nog niet bekend, maar het is wel duidelijk dat Mojo nu al flink heeft uitgepakt. De artiesten die de zaterdag line up vullen zijn: Crystal Fighters, Bugge Wesseltoft & Henrik Schwarz Duo, The Gaslamp Killer, Chromeo, Buraka Som Sistema, Apparat Band, Junior Boys, Jungle by Night, Joker, Floating Points, Dâm-Funk en Palmbomen.

De zondag wordt verzorgd door: Flying Lotus, The Gaslamp Killer, Jamie Woon, Hudson Mohawke, Mount Kimbie, Tom Trago (live), Dorian Concept en Yacht.

PITCH wil inspelen op de ontwikkelingen in de pop en dance scene. Een opkomende trend is dat veel DJ’s en producers niet meer alleen hun laptop gebruiken of alleen met platen draaien, maar steeds vaker met een volledige band op de bühne staan. Het festival zal dus in het kader staan van DJ”s gecombineerd met veelbelovende live bands.

Met een capaciteit van 4.000 bezoekers beslaat Pitch drie podia: De Westerunie, Het Transformatorhuis en de Gashouder. Bovendien zijn De Westerliefde en het Westergasterras ook bij het festivalterrein betrokken.

  • Dagkaart voor zaterdag 9 juli (13:00 tot 05:00 uur):  € 32,50 (excl. servicekosten)
  • Dagkaart voor zaterdag 10 juli (13.00 uur – 23.00 uur): € 27,50 (excl. servicekosten)
  • Passe-partout: € 50,- (excl. servicekosten)

De kaartverkoop startte vrijdag 8 april om 10.00 uur via de site van Live Nation en 0900 – 300 12 50 (45 cpm).

Meer informatie op PITCHfestival.nl.