LTJ Bukem in de Melkweg met 17de editie van Logical Progression
Door op 08 maart 2012

Artiest: LTJ Bukem
Genre: Electronic
Label: Gook Looking Good

Op vrijdag 18 mei geeft LTJ Bukem in de Melkweg geschiedenisles in de evolutie van drum&bass. Die avond viert hij de 17e verjaardag van Logical Progression. 17 jaar passie, 17 jaar creativiteit, 17 jaar drum&bass!

Veertien jaar lang was London de thuisbasis van Logical Progression. Ontstaan in 1995 als een podium voor de sound van Bukem en Good Looking is het uitgegroeid tot een ultieme hommage aan vervlogen jaren. Sinds 2010 is de Melkweg de vaste uitvalsbasis voor Logical Progression. Twee uitverkochte edities waren een feit met legendarische artiesten als Goldie, Grooverider, Fabio, Doc Scott en DJ Storm. 18 mei is de Melkweg weer klaar voor een ‘trip down memorylane’ waar artiesten als Marky, E-Z Rollers, Fabio en LTJ Bukem hun favoriete platen ten gehore brengen.

Fabio is één van de residents en niet zonder reden. Begin jaren ‘90 waren Bukem en Fabio kompanen in Club Speed. Hij introduceerde vervolgens drum&bass op de nationale radio. Eerst op Kiss FM en later BBC Radio 1 alwaar hij nog wekelijks een show presenteert samen met Grooverider. Ook E-Z Rollers hebben een stempel op de drum&bass scene gedrukt. Als JMJ & Richie en Hyper On Experience brachten ze legendarische platen uit. Onder de naam E-Z Rollers zijn ze het bekendst geworden en hebben ze klassiekers als ‘Walk This Land’ en ‘Tough At The Top’ uitgebracht op Moving Shadow. Bukem breekt met een traditie. Alle dj’s die op Logical Progression hebben gestaan waren begin jaren ‘90 actief. Marky behoort tot de generatie die groot is geworden rond de eeuwwisseling. Afkomstig uit Sao Paulo heeft hij, mede dankzij zijn mix skills, zich ontwikkeld tot één van de bepalende artiesten i! n de scene. Hij bracht Braziliaanse invloeden in drum&bass. Met de track ‘LK’ in samenwerking met XRS en Stamina bereikte hij de top 20 in de UK. Hij draait tijdens Logical Progression de platen die hem hebben geïnspireerd.

Geen Logical Progression zonder MC’s. Zo ook op 14 januari want dan zal het podium geheel in Old School stijl bevolkt worden door 3 MC’s! En niet de minste. MC Conrad kennen we als de vaste side kick van Bukem, is Moose sinds jaar en dag de vaste MC van Metalheadz en is Stamina een van de muzikaalste MC’s in de scene. Zij doen de dagen van weleer herleven! 18 mei wordt een unieke en legendarische dag. Voor de doorgewinterde drum&bass fans een niet te missen avond. En zoals Bukem zelf zegt: “The music is still very much alive. Seventeen years ago a lot of doubters said the music, the people, the soul of what we were all trying to create wouldn’t last a year…it’s all a matter of opinion”.

LTJ Bukem presents Logical Progression 17th Anniversary:

LTJ Bukem, Marky, EZ Rollers, Fabio, Conrad, Moose en Stamina

Datum: vrijdag 18 mei 2012

Tijd: 22.00-05.00 uur