Lights – Siberia
Door op 20 augustus 2012

Artiest: Lights Poxleitner
Band: Lights
Album_title: Siberia
Genre: Pop, electronic, electropop, dubstep
Release_date: 08/20/2012
Label: Universal/Island Def Jam Music Group
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3013077
Siberia Lights
3
3

De Canadese zangeres Lights (geboren als Valerie Anne Poxleitner maar sinds haar 18e officieel Lights Poxleitner), heeft haar tweede langspeler getiteld Siberia uit. Siberia in de zomer, jawel. Op Siberia horen we weer voornamelijk elektronicapop à la Owl City, maar ook dubstepinvloeden.

Siberia opent met de titelsong, die de luisteraar meteen goed wakker schudt. Lights heeft een bijna meisjesachtige stem, zo zacht en lieflijk. Denk trouwens niet dat je speakers aan vervanging toe zijn, de oversturende basdreunen zijn on purpose. Single Toes klinkt als een typische radioplaat en is ontzettend geschikt voor de dansvloer. Ook Banner kan de radio op, het refrein blijft echt hangen. Vooral op Where The Fence Is Low, Suspension, Flux And Flow en Fourth Dimension laat Lights haar liefde voor dubstep horen.

Op Everybody Breaks A Glass werkt Lights samen met electronicaband Holy Fuck, die epische danceherrie produceert, en de relatief onbekende Canadese rapper Shad K. (hij doet ook mee op Flux And Flow). Dat ook rustige liedjes aan Lights besteedt zijn, blijkt aan liedjes als Heavy Rope (erg Owl City-like), Cactus In The Valley en … And Counting.

Er moet geconcludeerd worden dat de eerste helft iets sterker is dan de tweede. Het tempo gaat naar beneden en het klinkt niet meer zo fris en vlekkeloos als aan het begin. De ellenlange instrumentale outro Day One voegt ook niets meer toe en had veel korter gekunt. Jammer, maar gelukkig maken de sterke songs veel goed.

Tracklisting Siberia:

 1. Siberia
 2. Where The Fence Is Low
 3. Toes
 4. Banner
 5. Everybody Breaks A Glass
 6. Heavy Rope
 7. Timing Is Everything
 8. Cactus In A Valley
 9. Suspension
 10. Flux And Flow
 11. Fourth Dimension
 12. … And Counting
 13. Day One