LateNightTales presents AfterDark Nightshift
Door op 06 juli 2014

Album_title: After Dark Nightshift
Genre: Electronic
Release_date: 07/07/2014
Label: AnotherLateNight
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3326085
After Dark Nightshift
4
4

Voortgekomen uit de nog immer onvolprezen AnotherLateNite en LateNightTales is AfterDark een nieuwe serie, die toe is aan het tweede deel. Mix-compilaties: zit nog iemand erop te wachten?

Er was een tijd dat mix-CD’s over de toonbank vlogen: vooral in Engeland waren in de 90’s en begin 00’s de Azuli-, Defected-, Ministry Of Sound en door al dan niet bekende DJ’s gemixte verzamelaars niet aan te slepen. Maar met de verdere ontwikkeling van Internet hebben services als Soundcloud, Mixcloud en andere op podcasts gebaseerde platforms de markt van fysieke verzamelaars nagenoeg om zeep geholpen. Zowel DJ’s als publiek hebben geen geluidsdragers meer nodig om hun mixsets aan de man te brengen. Dat hebben ze geweten, vooral in datzelfde Engeland, waar de markt harde klappen heeft gekregen. Maar ze zijn er nog wel. Gemixte CD’s.

LateNightTales gaan onverstoorbaar door met het periodiek uitbrengen van interessante en vooral onvoorspelbare non-stop compilaties. Tracklistings zijn samengesteld door uiteenlopende mensen: dat kunnen DJ’s zijn, maar ook producers of muzikanten. Dat leverde in de afgelopen tien jaar bijna veertig onvergetelijke albums op vol niet-alledaagse playlisten. Een serie die alle digitale snelwegontwikkelingen nog altijd prima aankan. En in het kielzog werd het tijd voor iets nieuws en dat werd After Dark.

Deel 2, evenals de voorganger, gemixt door Bill Brewster, DJ en schrijver/journalist van beroep. En bovenal muziekliefhebber. Staat bij LateNightTales meer het avontuur centraal, After Dark is meer dancefloororiented. Dat betekent veelal straffere 4/4 beats, zonder dat het weer de zoveelste nergens naar toe gaande housemix wordt. Het tempo ligt op Nightshift ook weer laag en zijn die slo & lo ritmes multifunctioneel: om mee te cruisen, om onderuitgezakt te ondergaan, als achtergrondbehang, het kan allemaal. Bill Brewster heeft een soepel draaiende mix gemaakt en koos daarvoor allerlei redelijk obscure en hard-to-find tracks uit. Iets dat niet zo moeilijk is, aangezien er nog steeds zoveel verschijnt en het tamelijk onbegonnen werk is om het kaf van het koren te onderscheiden. Brewster slaagt daar wonderwel in en koos hij nummers die zowel individueel als in de mix even krachtig klinken. AfterDark laat met dit tweede deel horen dat het een serie is waar rekening mee gehouden dient te worden en bewijst dat voor ruige DJ-mixen nog altijd ruimte is in de steeds spaarzamer wordende CD-bakken.

Tracklisting AfterDark Nightshift

 1. Typesun – Last Home
 2. The Blaxploited Orchestra – The Pursuit (Good Guy Mikesh & Filburt Remix)
 3. The Gino Fontaine – Revnorev
 4. Salsoul Invention – Soul Machine
 5. Neurotic Drum Band – Neurotic Erotic Adventure
 6. Day Outside – Faraway Sensation
 7. Mugwump – Boutade (Miseridub)
 8. Hubbabubbaklubb – Mopedbart
 9. As One – Music Is An Open Sky
 10. Crowdpleaser & St Plomb – Not Yet Not Yet
 11. Paqua – Late Train (Emperor Machine Remix)
 12. The Grid & Robert Fripp – A Cabala Sky
 13. Asadinho – Haiku
 14. Justus Kohncke – Tell Me
 15. Daniele Patucchi – People Come in (Mang Dynasty Edit)
 16. Mang Dynasty – After Dark (Dub)
 17. Detachments – The Flowers That Fell (Fernando Remix)
 18. General Lee – Magic