Kris Weston (The Orb) keert terug
Door op 12 oktober 2013

Artiest: Kris Weston
Band: The Orb
Album_title: Enter The Fuzzy Dimension
Genre: ambient

The Orb stond in de jaren negentig aan de basis van de doorbraak van het ambient genre. De band rondom voormalig Killing Joke bandlid Alex Paterson gaf met hun psychedelische dub-invloeden een enorme impuls aan het genre en boekte succes na succes. De band haalde met het album U.F.Orb zelfs de toppositie in de Engelse charts, stond destijds hoog op de bill van toonaangevende festivals als Pinkpop en Glastonbury en boekte diverse records. Zo is de single Blue Room met zijn speelduur van veertig minuten tot nog steeds de langste track die ooit de Britse charts haalde.

In de hoogtijdagen van The Orb werkte Paterson nauw samen met studio technicus Kris “Thrash” Weston en gezamenlijk timmerden ze diverse albums in elkaar, waaronder het baanbrekende Adventures. Dat album bleek achteraf de deur te hebben geopend voor de gekste combinaties van ambient en dansmuziek waarin een belangrijke rol was weggelegd voor samples .

Waar Paterson steeds actief bleef met The Orb raakte Kris Weston aan lager wal. Onlangs heeft hij de draad weer opgepikt en probeert via Kickstarter een nieuw album te financieren. Hij heeft een website in het leven geroepen en laat daar een voorproefje horen van zijn muziek onder het credo: Enter The Fuzzy Dimension. Fans van The Orb kunnen op zijn site een voorproefje krijgen en geld doneren om Weston te helpen zijn ambitie te realiseren.

Hieronder het hoogtepunt uit zijn carrière tot op heden: