John Paul Jones debuteert met Minibus Pimps
Door op 17 januari 2014

Band: Minibus Pimps
Album_title: Cloud To Ground
Genre: progrock, Electronic
Label: SusannaSonata

Op 4 maart verschijnt het debuut van Minibus Pimps, een experimenteel project van voormalig Led Zeppelin bassist John Paul Jones en Helge Sten die enige bekendheid geniet met zijn elektronisch muziek in Deathprod en Supersilent. Volgens Jones combineert dit project de progressieve rock uit de jaren zeventig van de vorige eeuw met de nieuwste ontwikkelingen uit Noorwegen, een muziekscene die al sinds de vroege jaren negentig floreert. Het duo is al enige tijd actief en geeft sinds 2011 ook optredens. De naam Minibus Pimps is ontleend aan een titel die men aantrof op een experimenteel album uit China. Het debuutalbum heet Cloud To Ground en telt zeven nummers die live werden opgenomen in Engeland, Noorwegen en Denemarken.

‘Het project is gebaseerd op een computersysteem dat samplers, processors, diverse instrumenten en nota bene iPads aanstuurt, aldus Sten die een zwak heeft voor improvisatie.

Voor Jones is dit project de eerste release sinds zijn samenwerking met Josh Homme en David Grohl in Them Crooked Vultures (2009). Hoewel Grohl in 2012 nog stellig verkondigde date er een tweede album zou komen, lijkt dat inmiddels onzeker. Later dit jaar is Jones ook te horen op de eerste drie box sets van Led Zeppelin. Jimmy Page knutselt namelijk al geruime tijd aan een box set van elk individueel album. Die reeks start dit jaar met Led Zeppelin I, Led Zeppelin II en Led Zeppelin III.