Jazzanova: Nieuw album en optreden in Amsterdam
Door op 17 januari 2012

Band: Jazzanova
Album_title: Funkhaus Studio Sessions

Het vijfkoppige Jazzanova uit Berlijn begint in 1995 als een dj-collectief. In 1997 maken ze hun eerste eigen producties en wordt de track Fedime’s Flight opgepikt door BBC-dj Gilles Peterson – een internationale doorbraak volgt. Jazzanova’s muziek bestrijkt vele genres: van latin jazz tot house en van fusion tot downbeat. De band bracht diverse (remix) albums uit en speelde op alle grote jazz festivals ter wereld. Sinds hun laatste album Of All The Things (2008) is Jazzanova uitgebreid met een 9-koppige live band.

Na vier jaar komt Jazzanova met een splinternieuwe release getiteld Funkhaus Studio Sessions. De songs op het nieuwe album zijn een mix van klassieke Jazzanova (live)songs, remixes die ze voor andere artiesten maakten en een paar tracks van Of All The Things. Alle songs zijn opgenomen met de complete live band in de legendarische DDR Rundfunk Orchestra studio in Berlijn en worden begeleid door de vocalen van zanger Paul Randolph.

De track I Human is de eerste single en tevens naamgever van de tour. I Human featuring Paul Randolph geeft het gevoel weer dat het samen creëren van muziek oproept. Het gaat om de persoonlijke interactie, écht contact in plaats van het uitwisselen van smsjes en emails. Paul Randolph maakt vast onderdeel uit van Jazzanova en is zowel bekend van zijn solowerk als zijn samenwerkingen met o.a. Carl Craig, Moodyman en Amp Fiddler.

Preview van de nieuwe single I Human: http://www.sonarkollektiv.com/media/SK238/A_Jazzanova_I_Human_SNIPPET.mp3

De Nederlandse band Finn Silver zal in Amsterdam het voorprogramma van Jazzanova verzorgen. De band produceerde debuutalbum Crossing The Rubicon samen met Axel Reinemer in de Jazzanova studio’s in Berlijn.