Grace Jones’s Hurricane in dub
Door op 09 september 2011

Artiest: Grace Jones
Album_title: Hurricane - Dub
Genre: Electronic
Label: Wall of Sound

Met een fraaie dubbele editie van Grace Jones laatste album Huricane is er nu ook een dubversie van dat prima album beschikbaar.

De verrassing was groot toen het album Hurricane van Grave Jones in het najaar van 2008 uitkwam. Zo’n meesterlijk album hadden we niet meer zien aankomen! Jones had na het album Bulletproof Heart (1989) aangegeven geen albums meer te willen maken maar producer Ivor Guest wist haar over te halen met een aantal instrumentals die hij haar liet horen. Met 4 songs werd de samenwerking gepresenteerd op het Meltdown Festival in London in de zomer van 2008, dat jaar met de mannen van Massive Attack als gast organisatoren. De songs bleken zo in de smaak te vallen dat er ineens een geweldige fuzz door muziekland ging. Met een flink aantal singles en een goed verkopend album was Jones na 10 jaar weer terug aan de top.

Met een legendarisch optreden op Lowlands een jaar later bewees Jones met haar 61 jaar nog steeds een klasse apart te zijn. Met een heruitgave van het album Hurricane in een dubversie wordt de honger naar nieuw album van Jones nu even gestild. Guest en zij hebben in de periode voor 2008 zogezegd meer dan 40 tracks opgenomen en een vervolg op Hurricane wordt aangekondigd voor begin 2013.

Verrassenderwijs heeft Hurricane producer Guest ook alle dubversies van Hurricane voor zijn rekening geworden. Dat hij geen top dubremixer is wordt helaas wel heel snel duidelijk als het Dub album beluisterd wordt. Daardoor vallen veel versies van het Hurricane album volledig weg in een weliswaar lekker lome sound maar beklijven ze geen moment. Met het in de arm nemen van een aantal top dubremixers (zoals Massive Attack eerder glansrijk wel deed) was Hurricane – Dub een stuk beter geworden. Wel telt Hurricane – Dub een fijne nieuwe track in de vorm van Hell.

Het prachtige artwork voor Hurricane – Dub is gemaakt door Jean-Paul Goude. Het laat Jones op haar meest uitdagend zien, met een dik rokende sigaret in haar mondhoek en een stijlvolle Philip Treacy hoed op.

Tracklisting dubbelalbum Hurricane – Dub:

CD 1

 1. This Is
 2. William’s Blood
 3. Corporate Cannibal
 4. I’m Crying (Mother’s Tears)
 5. Well Well Well
 6. Hurricance
 7. Love You To Life
 8. Sunset Sunrise
 9. Devil In My Life

CD 2

 1. This Is Dub
 2. William’s Dub
 3. Cannibal Dub
 4. Well Well Well Dub
 5. Crying Dub
 6. Hurricane Dub
 7. Love You To Life Dub
 8. Sunset Dub
 9. Devil Dub
 10. Hell Dub