Ghost Culture – Ghost Culture
Door op 08 januari 2015

Band: Ghost Culture
Album_title: Ghost Culture
Genre: Electronic
Release_date: 01/12/2015
Label: Phantasy
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3365660
Ghost Culture Ghost Culture
4.5
4.5

Een erg fijne verrassing is het debuutalbum van Ghost Culture, het alias van de uit Londen afkomstige en pas 24-jarige James Greenwood.

Opvallend aan Greenwood is dat hij al lang met eigen muziek bezig was maar bekend werd als engineer voor het geweldige Drone Logic album van Daniel Avery. Niet lang daarna werd Greenwood door Erol Alkan, eigenaar van het erg fijne Phantasy label (hetzelfde label als dat van Avery) getekend. Met de eerste singles Mouth en het geweldige Guidecca maakte Greenwood als Ghost Culture snel naam.

Met het verschijnen van het debuutalbum Ghost Culture zal dat niet anders zijn. De twee singles bepalen gelijk de opening van het album en het is een overweldigende entree. Met de daarop volgende tracks wordt de spanning daarna knap uitgebouwd. De spannende electronics en beats die Greenwood in combinatie met warme synths gebruikt sluiten naadloos aan op zijn warme soulfulle vocalen.

De muziek van Ghost Culture kun je omschrijven als een ideale mix van zowel de jonge Duitse synthesizerklanken uit de jaren 70, de industriële klanken uit de late new wave, de underground house van de late vorige eeuw vermengd met de typische spannende sounds van nu. Luister naar de meer dan geweldige composities als Guidecca of Lucky en je snapt wat ik bedoel. Fraaie ‘ballads’ als Glaciers en albumafsluiter The Fog sluiten daar dan weer naadloos op aan.

Ghost Culture is een spannend en intrigerend debuutalbum dat je in al haar sferen in een volledig andere wereld doet belanden. Een zeer aangename ervaring.

Tracklisting Ghost Culture:

  1. Mouth
  2. Giudecca
  3. Arms
  4. How
  5. Glass
  6. Glaciers
  7. Lying
  8. Lucky
  9. Answer
  10. The Fog