Erdbeerschnitzel – Tender Leaf
Door op 12 december 2012

Band: Erdbeerschnitzel
Album_title: Tender Leaf
Genre: Electronic
Release_date: 12/03/2012
Label: Mirau Musik
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3162418
Tender Leaf Erdbeerschnitzel
4
4

Wat een fijne verrassing is Tender Leaf, het eerste echte album van de Duitse Erdbeerschnitzel, alias voor DJ Tim Keilling.

Keilling maakte de afgelopen jaren naam als Erdbeerschnitzel met opvallende tracks op coole labels als 3rd Strike, 4 Lux en Mirau maar zal met zijn eerste volledige album Tender Leaf pas echt op gaan vallen bij een groter publiek. De via Mirau verschenen track To The End was al een bizar goede aankondiging en Through The Night, de eerste track die Tender Leaf aankondigde was ook al een ware traktatie.

Erdbeerschnitzel heeft met Tender Leaf een album gemaakt dat optimaal intrigeert: Knisperende beats, diepe bassen, heel veel sfeer en een nonchalante electrofunk die tracks opstuwt en dan weer laat ademen. Het eerste gedeelte van het album met geweldige tracks als Hello, Let Go, Semantrics en vooral ook The Mattress Excursions met de soulfulle The Drifter zijn ware prachttracks. Na het daarop volgende Through The Night gaat dat gewoon spannend verder. De jazzvibe van Tetra sluit daar dan weer naadloos op aan, net als de poppy sferen van Wait, met z’n vocoder meets hiphop stijl. Arbitrary Act heeft losse techno invloeden die prima werken en het erg lekkere Ebdus Rude neigt dan weer naar dubstep/UK bass. Separate Spaces is dan weer redelijk 4/4 house maar met een heerlijke bizar verknipt drumpatroon. Wat een heerlijke tracks achter elkaar! Tender Leaves de onverwacht lekker dikke albumafsluiter.

Tender Leaf is een heerlijk spannend album, een album ook dat binnen het genre tot een van de beste van het jaar gerekend mag worden. Erdbeerschnitzel is de naam om te onthouden en tevens een bewijs dat binnen de Electronic wel degelijk nog heel goede, complete albums uitkomen.

Tracklisting Tender Leaf:

 1. Hello
 2. Let Go
 3. Semantics
 4. The Mattress Excursions (feat. The Drifter)
 5. Through The Night
 6. Tetra
 7. Wait
 8. Arbitrary Act
 9. Ebdus Rude
 10. Separate Spaces
 11. Poem
 12. Tender Leaves