DJ Marky – Fabriclive 55
Door op 15 maart 2011

Album_title: FabricLive 55
Genre: Drum & Bass / Electronic
Release_date: 01/17/2011
Label: Fabric
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 2884188
FabricLive 55
4
4

DJ Marky is de Braziliaanse DJ en producer Marco Antônio Silva en is in de drum & bass-omgeving geen onbekende. Had hij al eerder voor het BBE-label een lekkere mix geserveerd (op de Kings Of Drum & Bass-compilatie), nu mag hij weer aantreden op het overactieve Fabric-label uit London. Dit label brengt met grote regelmaat interessante non-stop DJ-mixes uit, die vaak avontuurlijk, onvoorspelbaar en vooral niet door commerciële motieven worden geleid.

Alle stoere stromingen in de dance komen aan bod in de Fabric en Fabriclive series, die medio maart 2011 elk uit circa 55 titels bestaan. Van kale techouse via donkere dubstep tot electrodisco naar ranzige drum & bass: het is allemaal op Fabric Records te vinden en dat maakt het label iedere keer zo interessant wanneer weer een nieuwe release verschijnt. Ook het artwork en de CD-blikjes onderscheiden de Fabric-CD’s van de concurrentie en met al die aandacht voor zowel vorm als inhoud heb je ook iets waardevols in handen, wat de prijs rechtvaardigt. Zoiets download je niet…

FabricLive 55 staat dus in het teken van rolling & bouncing drum & bass. Nog steeds geldt de formule breakbeats + dubstep + ADHD = Drum & Bass en komen elementen uit deze verschillende (Engelse) stromingen elkaar tegen, enkel het tempo verandert wel eens. DJ Marky’s mix kent een logische opbouw die start met redelijk toegankelijke crossover vocale drum & bass om te eindigen in duistere, abstracte, bassdriven en ultrapompende jungleritmes. Is drum & bass nog voldoende underground-fähig en levensvatbaar? Qua vernieuwing misschien niet, ook niet als het gaat om het bereiken van een groter potentieel. Het is echter een solide stroming met een eigen plaats binnen de hedendaagse dansmuziek, die je weliswaar niet zo snel in de mainstreamclubs zult horen, maar waarin nog steeds voldoende spannende dingen gebeuren en nog steeds bestaansrecht heeft. Zoals op deze mix van DJ Marky is te horen. Individueel misschien nietszeggende en te anonieme tracks van even anonieme vormgevers, in de mix wordt het opeens allemaal behoorlijk krachtig en ruig. Aanrader.

Tracklisting Fabriclive 55:

 1. S.P.Y. – By Your Side
 2. dRamatic & dbAudio – Rolling Times
 3. DJ Marky & S.P.Y. – Yellow Shoes
 4. Die & Interface feat. William Cartwright – Bright Lights (Rollers Mix)
 5. Lynx – Chess Funk
 6. Fierce & Vicious Circle – Section
 7. Klute – Will You Still Love Me?
 8. Makoto & Deeizm – Untold
 9. Calibre – Even If
 10. 8-Bits & Q-Project – T1
 11. Logistics with Ill Skillz – Notes From The Block
 12. Heavy 1 – Millers
 13. Icicle – Nowhere
 14. Skream – Motorway
 15. Marcus Intalex – Steady
 16. Siren – Control
 17. S.P.Y. – Hotspot
 18. Nymfo – Matchstick V.I.P.
 19. Break – Time After Time
 20. DJ Marky & S.P.Y. – Brainstorm
 21. Culture Shock – Cathedral
 22. Commix – Double Double
 23. Marcus Intalex & S.P.Y. – Paulista Dub
 24. DJ Marky & S.P.Y. – Mystic Sunset