De heilige drie-eenheid van Portico
Door op 07 november 2014

Band: Portico
Genre: Electronic
Label: Ninja Tune

Vergeet Portico Quartet, een naam die toch al onterecht veel naar die van een jazzband verwees. Simpelweg Portico genaamd komt de grenzen verleggende electronic van de band veel beter tot hun recht.

Er is veel gebeurt sinds hun gelijknamige en meer dan geweldige derde album Portico Quartet zo’n twee jaar terug verscheen: De toevoeging Quartet werd geschrapt en ook Nick Mulvey vervanger Keir Vine verliet de band. Portico is vanaf nu de nieuwe naam en het oorspronkelijke trio, te weten Milo Fitzpatrick (contrabas), Duncan Bellamy (drums) en Jack Wyllie (saxofoon, electronics) is nu de muzikale drie-eenheid.

Daarnaast verliet de band ook het platenlabel Real World, wat hun eerste drie albums uitbracht en werd het coole Ninja Tune de nieuwe plek waar vanuit ze hun muziek gaan uitbrengen. Zoals een nieuw album in maart volgend jaar. Portico 2014 is een band die meer dan ooit de muzikale, electronic, uitdaging opzoekt. Op het album zullen samenwerkingen te horen zijn met zangers Jono McCleery, Joe Newman (alt-J) en Jamie Woon.

Zaterdag 29 november speelt Portico in Bird Rotterdam. Hier alvast de nieuwe track Living Fields met Jono McCleery.