Daft Punk – OST.TRON-trilogy
Door op 28 december 2010

Band: Daft Punk
Album_title: TRON-legacy
Genre: Soundtrack, Electronic
Release_date: 12/28/2010
Label: Walt Disney
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2840116
TRON-legacy Daft Punk
3
3

De muziek voor de nieuwe filmkraker TRON is gemaakt door het Franse Daft Punk. De film is de afgelopen weken de onbetwiste box office hit in Amerika.

De TRON-legacy is met een budget van bijna 200 miljoen dollar een van de allerduurste films die de filmstudio van Disney ooit maakte. Maar aangezien de film in het eerste weekend, alleen in Amerika al, bijna 50 miljoen opbracht gaan de onkosten in opbrengsten dubbel en dwars terugkomen. Voor de filmmuziek werd het Franse dance duo Daft Punk gevraagd. Een verrassende en slimme keuze.

Daft Punk staat vooral bekend om hun enerverende danskrakers en een filmscore hadden ze als duo nog niet op hun naam staan (Daft Punker Thomas Bangalter maakte  op eigen kracht wel de soundtrack voor de film Irreversible) . Met TRON bewandelen ze aan de ene kant de voorspelbare symfonische paden. Met een 85 muzikanten tellend orkest ben je ook geneigd dat te doen, natuurlijk. Dik aangezette strijkers en zware langgerekte melodieën. De composities die de filmsoundtrack nu telt zijn allen kort: De meeste tracks blijven onder de 3 minuten. Natuurlijk komen de Daft Punk elementen terug in de bezwerend repeterende piepjes en elektronische ritmes  (Kraftwerk is nooit ver weg) maar TRON blijft toch een echte filmscore. De donkere wereld van TRON, waar geen daglicht binnenkomt, verdient natuurlijk ook alleen maar onheilspellende klanken. Maar als je naar The Game Has Ended luistert hoor je wel degelijk gelikte Daft Punk track waarin strijkers een zeer aangename en rijke aanvulling op hun sound zijn. In de het bijzonder vette Derazzed en ook in de TRON (end titles) komt weer even die ouderwetse dikke Daft Punk sound terug.