Canon Blue – Lasso Yo
Door op 11 oktober 2017

Band: Canon Blue
Album_title: Lasso Yo
Genre: Electronic
Release_date: 10/06/2017
Label: Temporary Residence
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3713504
Lasso Yo Canon Blue
4
4

Depressies weerhielden Daniel James, de man achter Canon Blue, ervan om met nieuwe muziek te komen. Met Lasso Yo, zijn derde album, legt hij nu zijn ziel en zaligheid bloot.

Na zijn vorige album, het erg mooie, door strijkers gedragen, Rumspringa, werd het een dikke vijf jaar wel heel erg stil rondom James. Geteisterd door angsten en depressies en daardoor aan huis gekluisterd, herkreeg hij pas na een aantal jaren in isolatie, weer grip op zijn leven. Het maken van Lasso Yo, zijn nieuwe album, bleek de strohalm die hij nodig had zijn leven weer op de rit te krijgen. Natuurlijk heeft hij deze zware periode in zijn teksten verwerkt maar de muziek die hij erbij schreef kent geen somberte, overweldigt juist.

James schreef niet alleen alle songs (kreeg daar soms dan wel wat hulp bij) maar nam ook alles zelf op en produceerde het gehele album. Op deze manier kon hij alles dichtbij houden om zijn persoonlijke verhaal volledig op zijn eigen manier vast te leggen. Omringd door keyboards en synthesizers heeft James een fascinerend album opgenomen dat door het achterliggende verhaal en het laag over laag opbouwen van de songs een mooie mystieke lading meekrijgt.

James heeft een fijne stem met een mooi hoog die met gemak elke song naar grote hoogten duwt. Het moet geen gemakkelijk album zijn geweest om te maken maar je kan niet anders vaststellen dan dat hij zich met zijn muziek door zijn grote problemen heen gesleept moet hebben. En op het moment dat alles naar wens was vastgelegd zal hij met tevredenheid gehoord moet hebben dat hij erin geslaagd was zijn gevoel van de voorbijgaande jaren glorieus in muziek en tekst te hebben omgezet.

Vanaf de erg fraaie albumopener Beholden word je in de rijke muzikale wereld van Canon Blue meegezogen die uiteindelijk met het wonderlijk mooie Geranium een glorieus symbiose kent. Een album dat in 9 songs de terugkeer in de wereld van James kenmerkt. Ingenieus opgebouwd met slimme beats, fijne afwisseling in klankkleuren, fijn melodieus in zang en super slim laag over laag in arrangementen opgebouwd. Luister alleen al eens naar songs als Take 6 of Onyx en je begrijpt wat ik bedoel.

We mogen erg blij zijn dat Daniel James zichzelf terug gevonden heeft. Het erg mooie Lasso Yo hadden we beslist niet willen missen.

Tracklisting Lasso Yo:

  1. Beholden
  2. Tame Birds
  3. Dedicate
  4. Take 6
  5. Onyx
  6. Plea Rel
  7. Carry My Weight
  8. Back In Town
  9. Germanium