Woensdag 29/10: Wereldpremière Words & Beyond 2
Door op 23 oktober 2014

Artiest: Seung-Ah Oh
Band: Slagwerk Den Haag
Genre: Eigentijds

Poëtische klanken, stilte en mystiek drama. In Words & Beyond 2 komen ze op indrukwekkende wijze samen. De Koreaanse componiste Seung-Ah Oh maakte in 2008 veel indruk met haar muziektheaterdebuut Words & Beyond: Hwang Jin-Yi. Dé aanleiding voor Muziekgebouw aan ‘t IJ haar te vragen een vervolg te componeren, met steun van Ammodo.

Enkele van Korea’s mooiste gedichten staan aan de basis van Words & Beyond 2. Dichteres Cho Hee schreef ze in de 16e eeuw. Zij mocht net als mannen studeren, maar moest stoppen toen ze als 15-jarige werd uitgehuwelijkt. In haar poëzie zoekt ze troost en spreekt ze zich uit over dit onrecht. Het prachtige decor van Words & Beyond 2 is ontworpen door de Koreaanse kunstenares Jinnie Seo. Na het concert bent u van harte welkom bij de opening van haar expositie Red Clouds in de Entreehal van Muziekgebouw. Deze expositie is nog te zien tot en met zondag 16 november en de toegang is gratis.

Om inzicht te krijgen in het maakproces van deze productie, is er vooraf een openbare repetitie in de Grote Zaal van 17:30 tot 18:00 uur. Componiste Seung-Ah Oh zal daarbij aanwezig zijn. Daarna is zij, met ontwerpster Jinnie Seo, te gast bij journaliste Thea Derks om 19.15 uur op Foyerdeck 1. Tussendoor is er gelegenheid te eten in restaurant Zouthaven.

    Written in Music suggesties