Poppy Ackroyd – Sketches
Door op 02 augustus 2017

Artiest: Poppy Ackroyd
Album_title: Sketches
Genre: Eigentijds
Release_date: 07/14/2017
Label: One Little Indian
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3700172
Sketches Poppy Ackroyd
4
4

Wat een mooi gegeven dat Hidden Orchestra toch twee van die geweldige talenten in de groep heeft zitten. Natuurlijk is Joe Acheson de grote man achter de band maar zonder zijn partner Poppy Ackroyd had de band zeker, en vooral live, lang niet zo goed geklonken. Met Sketches brengt Ackroyd nu al haar tweede album op eigen kracht uit.

Ackroyd is in basis een klassiek geschoold pianiste en violiste maar is vanaf haar eerste album Escapement (2012) als artieste duidelijk bezig nieuwe muzikale wegen te ontdekken. Zo stoeide ze op haar indrukwekkende tweede album Feathers met het mechanisch dubbelen van haar spel en verwerkte ze soundscapes in haar composities. Ook pakte ze er soms andere keyboards bij of waren er strijkarrangementen te horen.

Sketches laat Ackroyd vooral als intrigerende pianiste horen. Soms vermengd met wat krakende soundscapes maar vooral op haar pianospel gericht. Aansluitend op de golf aan eigentijdse componisten schrijft ook Ackroyd composities die rijk aan melodie en emotie zijn. Klassiek geschoold vervalt ze niet in de tegenwoordig zoveel gekopieerde repeterende Philip Glass-stijl of Einaudi-kitscherigheid/voorspelbaarheid maar weet ze echt iets eigens en fraais aan het muziekspectrum toe te voegen.

Ackroyd is een fascinerend talent dat met haar composities net zo gemakkelijk op een groot klassiek platenlabel uitgebracht had kunnen worden. Ze koos echter voor het kleinere, alternatieve immer eigenzinnige One Little Indian, een label dat haar volledig vrij laat in haar muzikale keuzes. Sketches is een zeer fraaie collectie composities die in sfeer een tijdloosheid intrigeren, je tegelijkertijd even de tijd doen laten vergeten.

Tracklisting Sketches:

  1. Resolve
  2. Light
  3. Feathers
  4. Rain
  5. Time
  6. Birdwoman
  7. Strata
  8. Glass Tea
  9. Croft
  10. Trains