Poppy Ackroyd – Resolve
Door op 01 februari 2018

Artiest: Poppy Ackroyd
Album_title: Resolve
Genre: Eigentijds
Release_date: 01/26/2018
Label: One Little Indian
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3735471
Resolve Poppy Ackroyd
4
4

Met Resolve laat Poppy Ackroyd haar grote muzikale groei horen. Het is een prachtig sfeer en emotievol album vol tijdloze composities.

Poppy Ackroyd heeft zich de afgelopen jaren vanuit de schaduw van haar al net zo muzikaal geniale vriend Joe Acheson (Hiddden Orchestra) tot een belangwekkende muzikante ontwikkeld. De albums die ze tot nu toe onder haar eigen naam uitbracht waren een absolute weldaad.

Met haar nieuwe album Resolve, haar eerste echte fulltime voor One Little Indian (voorganger Sketches was een verzameling eerder uitgebracht werk naar solopiano vertaald), maakt ze daar een glansrijk vervolg op. Het is een album vol intrigerende muziekstukken, vol klassieke en tegelijk eigentijdse invloeden die met lichte elektronische accenten volmaakt zijn.

Steeds weer prachtig laag voor laag opgebouwd komen de composities tot volle bloei. Natuurlijk zijn er referenties naar Hidden Orchestra te vinden, zoals de titeltrack, maar composities als Light, prachtig opgebouwde tracks als Quail en Time, en het avontuurlijke Luna zijn al van een heel andere orde. Het zijn deze tracks die Ackroyds intrigerende componeertalent optimaal openbaren.

Met Ackroyd merendeels achter de piano en omringd door strijkers die steeds langzaamaan aanzwellen of dan weer prachtig in de ruimte rondzwerven, bouwt ze haar eigen muzikale universum op waarbij muzikale genregrenzen moeiteloos geslecht worden.

Resolve is een album om te ondergaan. Een album om rustig voor te gaan zitten en in je op te nemen. Juist dan ervaar je de ontwapenende pracht van Ackroyds composities.

Tracklisting Resolve:

  1. Paper
  2. Light
  3. The Calm Before
  4. Resolve
  5. Quail
  6. The Dream
  7. Time
  8. Luna
  9. Stems
  10. Trains