Michael Price – Entanglement
Door op 22 april 2015

Artiest: Michael Price
Album_title: Entanglement
Genre: Electronic, Eigentijds
Release_date: 04/17/2015
Label: Erased Tapes
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3384435
Entanglement Michael Price
4
4

Het Berlijns/Londense platenlabel Erased Tapes blijft verrassen met albums die echt indruk maken. Het fraaie Entanglement van Michael Price is wederom een album dat van begin tot einde optimaal boeit.

Michael Price startte zijn actieve muziek carrière in 1990 toen hij als student op de Surrey University de PRS Composition Price won en muziek voor hedendaagse choreografieën begon te schrijven. Met een baan als musical director voor DNA Dance And Music en als assistent van de veel te vroeg overleden arrangeur/dirigent Michael Kamen raakte zijn carrière in een stroomversnelling. Hij kreeg de mogelijkheid om soundtracks voor films te maken en, samen met de vermaarde David Arnold, ook muziek voor Britse tv-series.

Middels de A Stillness EP uit 2013 verraste Price voor het eerst op Erased Tapes met geheel op zichzelf staand werk. Verstild, melancholiek en melodisch rijk. Met Entanglement trekt hij deze lijn prachtig door. Het album is een ingenieus opgebouwde collectie composities die eens te meer duidelijk maken hoe geweldig Price zich als componist ontwikkeld heeft.

De man die ooit door Michael Kamen werd aangetrokken om naast orkestraties ook de electronic sounds aan zijn soundtrack van Event Horizon toe te voegen, weet ook op Entanglement een indrukwekkende combinatie van electronic sounds, tape effecten, synthesizers en piano, cello, sopraanzang en een groot strijkorkest tot stand te brengen. De composities zijn zorgvuldig opgebouwd en krijgen laag over laag meer emotionele lading.

Het album kent louter prachtige stukken met Easter en Little Warm Thing, met rijk gearrangeerde strijkers, als prachtige hoogtepunten. Maar ook het door straatgeluiden van de stad doorsneden Budapest, het als uit een opera opgebouwde The Uncertainty Principle en het met prachtige sopraanzang over een bed van strijkers gearrangeerde Maitri maken grote indruk.

Tracklisting Entanglement:

  1. Tape Overture
  2. Easter
  3. Little Warm Thing
  4. Budapest
  5. The Attachment
  6. Maitri
  7. Digital Birds
  8. The Uncertainty Principle
  9. Entanglement