Hunter Complex – Here Is The Night
Door op 05 januari 2010

Band: Hunter Complex
Album_title: Here is The Night
Genre: Dance, electronic
Release_date: 12/17/2009
Label: Narrominded
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Here is The Night Hunter Complex
3.5
3.5

Achter Hunter Complex gaat Lars Meijer schuil, een van de drijvende krachten achter het Nederlandse label Narrominded, dat al geruime tijd garant staat voor sterke electro- en ambientreleases. Als voorproefje van het te verwachten album Hunter Complex verscheen onlangs de EP Here Is The Night.

Lars Meijers voorliefde voor synthpop uit de eerste helft van de jaren tachtig bleek onder meer al uit zijn bijdrage aan de Briano Eno cover-cd Another Another Green World (Narrominded, 2009). Het titelnummer van de EP Here Is The Night is enigszins vergelijkbaar: vlotte, vocale synthpop met een stemmige ondertoon en een scheut italo die zeker naar meer smaakt. Toegankelijk maar eigenzinnig.

Remixes

De ep bevat nog een drietal remixes. Garçon Taupe, regelmatig bejubeld vanwege zijn split-lp met Legowelt, komt verrassend uit de hoek met bijna tribale percussie over een relatief kaal old school electrotapijt. Spoelstra levert een robuuste versie af met een noeste beat en een scala aan elektronische loopjes, akkoorden en sequences.

Lars Meijer werkte in het verleden al samen met Coen Oscar Polack (onder meer in Living Ornaments en Psychon). De lange, experimentele interpretatie van Polack staat haaks op de eerdere mixen van ‘Here Is the Night’: we horen geen beat, maar wel een hypnotiserend stuk dat de luisteraar op niet onaangename wijze langzaam uit het lood trekt.

Hunter Complex zelf mag vervolgens de ep afsluiten middels het lichtvoetige ‘Fashion Street’ waar piano, saxofoon en akoestische en elektrische gitaar opduiken. Verrassend, en wat vloekend met de overige nummers laat deze track wellicht het andere uiterste van het spectrum van Hunter Complex horen. Het maakt nieuwsgierig naar het album, dat weleens een breed elektronisch palet zou kunnen bestrijken. Op basis van eerder werk van Hunter Complex, én het label Narrominded, mogen we zeker rekenen op boeiend luistervoer.

Tracklisting Here Is The Night:

  1. Here Is The Night
  2. Here Is The Night (Cosmic Manifestation Mix By Garçon Taupe)
  3. Here Is The Night (Another Version By Spoelstra)
  4. Here Is The Night (Coen Oscar Polack’s Morning Version)
  5. Fashion Street (Extended Instrumental)