Written in Music presenteert
Tom Baxter!

Live in Alkmaar

Met veel trots kondigen wij ons vierde Written in Music concert aan.
De hartstochtelijke Britse singer-songwriter Tom Baxter zal op zaterdag 5 oktober 2013 in Alkmaar 2 concerten geven. De locatie is de prachtig gesitueerde schuilkerk in het oude centrum van Alkmaar.

Op de middag een matinéeconcert dat om 16.00 begint en een mooi compacte introductie is van wat Tom muzikaal allemaal te bieden heeft. Op de avond geeft hij een volledig concert dat in sfeer en lengte nog een heel stuk verder gaat.
Het concert, wat om 21.00 uur begint zal daarnaast een flink aantal mooie verrassingen kennen.

Tom Baxter verkreeg in 2005 op basis van handenvol prachtsongs een mooie platendeal aangeboden. Zijn debuut Feather and Stone sprong er binnen het aanbod van nieuwe singer songwriters, net als het debuut van Damien Rice, volledig uit en wist pers en publiek flink te bekoren. Met zijn tweede album Skybound wist hij twee jaar later op basis van de zeer succesvolle single Better nog meer handen op elkaar te krijgen.

Tom reisde de wereld af en speelde op de mooiste plekken, zowel solo als met zijn band wist hij het publiek met zijn songs volledig in te pakken. Na alle drukte van albums maken en touren vond Tom rust in India en begon hij met het schrijven van nieuwe songs. Met de songs uit India en de songs die ook bij thuiskomst in Londen uit pure inspiratie en rust ontstonden had hij al snel genoeg om een dubbelalbum te kunnen voltooien. Hij verkaste vervolgens in 2012 naar Los Angeles om daar met zijn band de songs op te nemen.

Met The Uncarved Block (Part One) hebben we een collectie songs die de meest pure Tom Baxter laten horen. Het zijn songs met alleen Tom begeleid door akoestische gitaar of piano. Pas later dit jaar zal The Uncarved Block (Part Two) gaan uitkomen waarbij hij met een volledig band te horen is.

Impressie

Bestel kaarten & locatie

Naam *

Mailadres *

Welk concert *

Prijzen
Concert 's avonds (21:00 uur) = € 25,- Uitverkocht!

Extra Matinée (16:00 uur) = € 12,50 Uitverkocht!

Aantal kaarten *

Opmerkingen

Dit concert is al geweest, kaarten bestellen kan niet meer...Grotere kaart weergeven

Adres
Remonstrantse Kerk
Fnidsen 33-37
1811ND Alkmaar

Auto
De Remonstrantse kerk bevindt zich in het (oude) centrum van Alkmaar. Parkeren in de Karperton (bovengrondse) parkeergarage op 5 minuten lopen (bekijk route) of de Schelphoek (ondergrondse) parkeergarage op 5 minuten lopen (bekijk route) is waarschijnlijk de beste optie.

Openbaar vervoer
Op 20 minuten lopen van station Alkmaar (Bekijk route).
Recensie Skybound (2008)

Na zijn meesterlijke debuut Feather And Stone uit 2004 is Skybound het tweede zeer overtuigende album van de Britse singer songwriter Tom Baxter. De eerste van het album getrokken single Better is de prima introductie.

Feather And Stone was het debuutalbum van de uit Cornwell afkomstige singer-songwriter Tom Baxter. Dit album sprong er in 2004 (net als het debuut van Damien Rice) binnen het aanbod van nieuwe singer-songwriters volledig uit. De vol passie geladen songs en prachtige melodieën brachten een intimiteit teweeg die we sinds de dagen van Jeff Buckley niet meer zo hebben gehoord. De stem van Baxter, die vooral in de hoge regionen aan Buckley doet denken, heeft een fraaie klankkleur waar de emoties vanaf spatten. Het album verscheen alleen in Engeland en Ierland en door het samengaan van zijn platenlabel Sony en BMG, in diezelfde periode, leek de carrière van Baxter in de kiem gesmoord. Lees meer.

Sponsoren