Written in Music presenteert: Jef Neve!

Met veel trots kondigen wij ons vijfde Written in Music concert aan.
De geweldig getalenteerde Vlaamse pianist Jef Neve zal op zaterdag 18 oktober 2014 in Alkmaar 2 zeer speciale concerten geven. Zijn nieuwe album (waarvan de titel nog niet bekend is) komt de dag voor de optredens uit en wij hebben de exclusieve primeur.

's Avonds geeft hij om 20:30 een concert waarin zijn nieuw album centraal staat en waarbij zeker ook ruimte is voor oude favorieten. Op de middag geeft Jef om 16:00 een extra, wat korter, concert wat geheel in het teken van zijn nieuwe album staat.
De locatie is wederom de in het fraaie oude centrum van Alkmaar gesitueerde schuilkerk.

Jef Neve verkreeg met zijn trio in 2004 met hun derde album Nobody’s Illegal de optimale aandacht. Het album liet een jong en zeer gepassioneerd trio horen dat verrassende, onvoorspelbare jazz vermengde met klassiek en (alternatieve) pop. Pianist Jef Neve, die naast voortreffelijk pianist ook verantwoordelijk was voor de geweldige composities, viel op als één van de meest veelbelovende muzikanten en componisten die de Benelux in lange tijd had voortgebracht.

Tien jaar later is Neve een meer dan gevestigde naam geworden binnen het muzieklandschap. In het afgelopen decennium bouwde hij niet alleen met zijn trio een wereldstatus op maar werkte hij ook met uiteenlopende muzikanten als José James en Gabriel Rios samen. Daarnaast schreef Neve soundtracks, zoals die van de vermaarde film De Helaasheid der Dingen, en was hij als pianist te horen op de filmscore van de met Oscars bekroonde film The Artist. Hij schreef, geheel trouw aan zijn klassieke opleiding, ook nog eens 2 conciertos die hij in uitverkochte zalen met het Brussels Symphonic uitvoerde.

Een geheel nieuwe stap zet Jef Neve met zijn eerste soloalbum dat een dag voor onze Written in Music concerten in geheel Europa (!!) in de winkels komt te liggen. Opgenomen in de fameuze Abbey Road studio’s in Londen, in dezelfde ruimte waar The Beatles hun meeste songs opnamen, voegt Neve een enerverende collectie nieuwe composities aan zijn rijke oeuvre toe. Zowel de indrukwekkende nieuwe, eigen composities als zeer verrassende herinterpretatie van stukken van anderen weet hij vakkundig naar de eeuwigheid te spelen. Het nieuwe album zal daarmee zonder twijfel een hoogtepunt in zijn rijke oeuvre genoemd gaan worden.

Impressie

Bestel kaarten & locatie

Naam *

Emailadres *

Welk concert *

Prijzen
Concert 's avonds (20:30 uur) = € 25,- Uitverkocht!

Extra Matinée (16:00 uur) = € 15,00 Uitverkocht!

Aantal kaarten *

OpmerkingenGrotere kaart weergeven

Adres
Remonstrantse Kerk
Fnidsen 33-37
1811ND Alkmaar

Auto
De Remonstrantse kerk bevindt zich in het (oude) centrum van Alkmaar. Parkeren in de Karperton (bovengrondse) parkeergarage op 5 minuten lopen (bekijk route) of de Schelphoek (ondergrondse) parkeergarage op 5 minuten lopen (bekijk route) is waarschijnlijk de beste optie.

Openbaar vervoer
Op 20 minuten lopen van station Alkmaar (Bekijk route).

Kun je er niet bij zijn?

Vul hieronder je naam en e-mailadres in. Wij houden je dan op de hoogte over een volgende Written in Music concert!

Naam

Recensie Sons Of The New World (2012)
Sons Of The New World

Fijn dat er muzikanten als Jef Neve zijn. Muzikaal altijd op ontdekkingsreis en met een uitstekend oor voor alles wat intrigeert.

Sons Of The New World is het samenwerkingsproject dat Neve voor ogen had als vervolg op jarenlang trio-albums maken. Hoewel zijn trio, met de fantastische Teun Verbruggen op drums en nieuwe bassist Sean Fasciani, de basis van alle composities is, weet Neve met 5 blazers een heerlijk warme toevoeging aan zijn muziek te geven. De helaas wat bleke albumopener The Happy Children is de opmaat voor een geweldig album dat met A Sign Of Hope en vooral I Feel Your Skin toch een wervelende start kent. De blazers hebben Teun Verbruggen, die de laatste jaren toch als steeds geweldiger en krachtiger is gaan spelen, nog meer drive gegeven en ook Neve laat zich ongenadig horen met sprankelend spel. Lees meer.

Recensie Imaginary Road (2010)
Imaginary Road

Dat de Belgische jazzpianist Jef Neve de meest getalenteerde pianist van zijn generatie is wordt met de jaren alleen maar duidelijker. Met zijstappen binnen de klassieke muziek, de pop (met Gabriel Rios) en de acid jazz (Groove THing) weet hij zijn spel continue te verfijnen en verrijken.

Na het opvallend succesvolle 'piano & vocals' album For All We Know wat Jef Neve maakte met jazzzanger Jose James is het met Imaginary Road weer tijd voor Jef Neve Trio. Alle geweldige 'zijprojecten' terzijde weet Neve immer zijn beste composities voor zijn eigen trio te bewaren. Na jaren gewerkt te hebben met bassist Piet Verbist trok Jef einde van vorig jaar de Nederlandse, in New York wonende, Ruben Samama, aan en het heeft het trio een geweldige boost gegeven. Lees meer.

Sponsoren
Tour dates