Youth Lagoon – The Year Of Hibernation
Door op 22 januari 2012

Band: Youth Lagoon
Album_title: The Year Of Hibernation
Genre: Alternative
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3015355
The Year Of Hibernation Youth Lagoon
4
4

Eigenlijk al uitgebracht eind vorig jaar, maar helaas blijven liggen op de burelen van Written, deze prachtige debuutplaat van de uit Boise, Idaho afkomstige Trevor Powers, die zichzelf Youth Lagoon noemt.

Ondanks een leeftijd van slechts 22 jaar weet deze nog studerende jongeman maar al te goed in welke vijver van invloeden hij moet vissen. In slechts acht tracks horen we een lofzang op The Shins, Band of Horses en ook nog een vleugje van The XX voorbij komen.

Powers, die alle songs zelf schreef, bedient zich van een traditioneel instrumentarium, waarbij zijn ingetogen piano- en keyboardspel wordt ondersteund door gitaar, bas, en zeer spaarzaam gebruikte percussie. Dat leidt dan tot donkere, melancholische en vaak bol van de spanning staande songs, die fraai van opbouw zijn en ook groeien naarmate ze vaker beluisterd worden.

Bedrieglijk eenvoudig klinken de songs soms, maar Powers maakt op sublieme wijze gebruik van zijn effectenkabinet, die de songs van een extra laag voorzien. Het debuut maakt ons alleen maar meer nieuwsgierig naar wat hij nog meer voor ons in petto gaat hebben, voorwaar een grootse prestatie van deze (nog) vrij onbekende debutant!

Tracklisting The Year Of Hibernation:

  1. Posters
  2. Cannons
  3. Afternoon
  4. 17
  5. July
  6. Daydream
  7. Montana
  8. The Hunt

Written in Music Nieuwsbrief