Woman’s Hour – Conversations
Door op 12 september 2014

Band: Woman's Hour
Album_title: Conversations
Genre: Alternative, Pop
Release_date: 08/23/2014
Label: Secretly Canadian
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3325101
Conversations Woman's Hour
3
3

Bijna een jaar na het uitbrengen van hun eerste single, Her Ghost, komt het Londense viertal Woman’s Hour dan eindelijk met hun debuutalbum Conversations.

De dromerige tracks op Conversations zijn prachtig en ademen een bovenaardse sfeer. De mooie arrangementen bieden veel ruimte aan jaren-tachtig-synths die, het blijkt maar weer, tijdloos zijn. De belangrijkste stempel wordt echter gedrukt door zangeres Fiona Burgess, een dame met een stem om verliefd op te worden. Ze troost je met haar warme, romantische klanken. Langzaam droom je weg.

Je denkt Sade, zonder jazz maar met electronische invloeden; je proeft de dreampop van bands als The xx en Twin Sister. De vergelijkingen zijn snel gemaakt en misschien betekent dat dat Woman’s Hour haar eigen identiteit nog niet helemaal heeft gevonden.

Soms klopt alles aan een album, maar mist er toch nét dat ene iets, het element in de muziek dat een band eigen maakt. Conversations is daar een goed voorbeeld van. Alles op dit album is subtiel en genuanceerd. Het is minimalistische verfijndheid die echter niet weet te verrassen.

Conversations is sereen en ‘classy’. Wat de productie betreft zit het wel snor en het artwork en de choreografie in de video’s zijn ook zeker het vermelden waard (zie de onderstaande video). Het is een prima debuutalbum, maar ik hoop dat er in hun volgende werk iets meer levendigheid, maar vooral authenticeit zit. Er zit meer in deze band!

Vrijdag 24 oktober staat Woman’s Hour in Paradiso.

Tracklisting Woman’s Hour – Conversations:

 1. Unbroken Sequence
 2. Conversations
 3. To The End
 4. Darkest Place
 5. In Stillness We Remain
 6. Our Love Has No Rhythm
 7. Her Ghost
 8. Two Sides Of You
 9. Devotion
 10. Reflections
 11. The Day That Needs Defending