Videopremiere Where There’s A Will van The Pop Group
Door op 05 september 2014

Band: The Pop Group

De legendarische band The Pop Group bracht in 1980 de track Where There’s A Will alleen als 7-inch uit. Het is nu helemaal geremastered vanaf de oorspronkelijke tapes en het wordt de openingstrack van Cabinet of Curiosities, een compilatie van zeldzame en nooit eerder uitgebrachte opnamen van The Pop Group die op 20 oktober zal verschijnen.

Het uit Bristol afkomstige The Pop Group was een van de meest opvallende postpunk bands in de laat jaren 70 die een mix van punk, free jazz, funk , avant-garde en dub speelden. Geformeerd door Mark Stewart (vocalen), Jon Waddington (gitaar), Gareth Sager (gitaar) en Simon Underwood (drums) durfde de band alle muzikale barrières te slechten met de super innovatieve als inspirerende muziek.

Hun debuutalbum Y (1979) staat nog steeds als een van de beste postpunk albums uit Engeland en hun single We Are All Prostitutes als een van de beste postpunksingles ever. Al mag hun tweede album For How Much Longer Do We Tolerate Mass Murder? (1980) zeker ook als een klassieker gekenmerkt worden. De band viel reeds na 3 albums in 1981 uit elkaar maar de legende leeft voort.

Mark Stewart verkreeg na The Pop Group vooral in thuisland Engeland een legendarische status met zijn baanbrekende muzikale denkwijzen en beïnvloedde iedereen die ook naar de grenzen van wat muzikaal mogelijk is blijft zoeken. Zij werk met Adrian Sherwood en Doug Wimbish en On-U sound is wellicht het bekendst maar zijn invloed in de triphop net zo goed.