Twerps – Range Anxiety
Door op 02 maart 2015

Band: Twerps
Album_title: Range Anxiety
Genre: Alternative, Pop, Rock
Release_date: 01/27/2015
Label: Chapter
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3383085
Range Anxiety Twerps
4
4

Bah, het regent alweer. Dan moeten we de zon maar in huis halen. Zo mogelijk met een album van rondom de 40 minuten, zodat daarna de zon weer schijnt!? De Australiërs van Twerps geven je zo’n album, vol lichtvoetige gitaarpop.  Een vergelijking met de eveneens luchtig klinkende landgenoten The Go-Betweens ligt al snel op de loer. Die vergelijking maken we dan maar, dan hoeven we het daar niet meer over te hebben. De lo-fi pop van platenlabel Flying Nun komt ook om de hoek kijken, maar oh oh, dat is Nieuw-Zeeland……….snel mondje dicht, voordat iemand het opmerkt…

Voor fans van in elkaar verstrengelde gitaren, man/vrouw samenzang en rammelende, catchy liedjes-structuren heeft Twerps geen verrassingen. Is dat erg? Nee! Hoewel de band niets nieuws op tafel legt, is de uitwerking namelijk heel goed. De samenzang werkt zeer aanstekelijk en ook solo kunnen de vocalisten goed uit de voeten. Het album biedt een mooie afwisseling tussen up-tempo rockers en lome ballads, waardoor er genoeg variatie ontstaat. Om het af te maken zijn er ten slotte die heerlijk jengelende gitaartjes en zo af en toe een orgeltje. Kortom, fijn.

Als klein kritiekpuntje is er dan het productiegeluid, want het album klinkt namelijk erg dof. Het breekt een beetje met de luchtige sfeer die het geheel uitstraalt en maakt het  onnodig claustrofobisch en donker. Een klein smetje op een album waarbij vooral de uitvoering opvalt en niet het verrassingselement. Soms is dat ook niet nodig………….en verrek, daar is de zon weer!

Tracklisting Range Anxiety:

 1. House Key
 2. I Don’t Mind
 3. Back to You
 4. Stranger
 5. New Moves
 6. White as Snow
 7. Shoulders
 8. Simple Feelings
 9. Adrenalin
 10. Fern Murderer
 11. Cheap Education
 12. Love at First Sight
 13. Empty Road