Tweede versie Psych Lab op 5 en 6 juni in Effenaar, Eindhoven.
Door op 02 juni 2015

Genre: Alternative, Rock

psych lab 2015Twee dagen lang meer dan 30 bands uit de top van de psych scene aangevuld met een expo, filmprogramma en meer, veel meer.

Voor de tweede maal zet de Effenaar de zoektocht in naar de beste moderne psych, zowel in muziek als in beeldende kunst en visuals. Ook dit jaar zal de gehele Effenaar getransformeerd worden in een laboratorium waar futuristische visuals hand in hand gaan met de beste psychedelische rock, krautrock en garagerock.

Naast het uitgebreide muzikale programma is er een kunstexpo, verzorgt het restaurant heerlijke maaltijden en koop je het coolste vinyl van de beste psychedelische bands van dit moment.

Met een lange en trotse history in uitdagende industriële, wetenschappelijke en muzikale grenzen biedt Eindhoven uitstekende mogelijkheden. Psych Lab verkent daarbij de psychedelica trance in zijn meest afgeleide en progressieve vormen  design, wetenschap en natuurlijk waar het om draait: muziek.

Bevestigde en klinkende namen zijn: Moon Duo, Earth, The Soft Moon, Jacco Gardner, zZz, Soft Walls, Ultimate Painting en de nieuwe Nederlanse revelatie PAUW.,

Daar waar Ripley Johnson vorig jaar met the Woodenshjips vanuit de Effenaar een zinderende ruimtereis naar Pluto ondernam zal hij hij dit jaar met Moon Duo een intergalactische vlucht ondernemen. Moon Duo is spacekrautrock gecombineerd met een flinke lading LSD. Ripley en Sanae geven aan dat ze zijn beinvloed door de krautrock van grootheden als Can, NEU! gecombineerd met een vleugje Neil Young, Velvet Underground, Kraftwerk maar ook the Birds. Dit alles vervolmaakt met een flinke snuif Japanse psychedelische gitaargroepen als Fushitsusha en Acid Mothers ….. en voila, daar is de sound van Moon Duo.

Vergeet daarbij zeker niet de nieuwe psychrevelatie Pauw. Deze drie vrienden hebben een voorliefde voor de jaren ’60 -’70 psychedelica ala Pink Floyd, The Doors en The Byrds. En dat is terug te horen in hun eigen sound. On-Nederlands goed.

Ready for the take off to the outback of spacepsych? Eindhoven Psych Lab vindt plaats op 5 en 6 juni in en om de Effenaar in Eindhoven.