Tweede Pinguins in Paradiso waggelt dichterbij
Door op 18 maart 2015

Band: Blood Red Shoes, De Staat, Lonely The Brave, July Talk, PAUW, Nothing But Thieves, Paceshifters, Sue The Night, Charl Delemarre, Jaap Boots
Genre: Rock, alternative, alternatief, punk, psychedelic, psychedelisch, garagerock, garage rock, pop, punk

Nog maar een paar weken en er trekt weer een meute pinguïns richting Amsterdam. Pinguin Radio organiseert zaterdag 4 april de tweede editie van Pinguins in Paradiso. De volledige line-up bestaat uit Blood Red Shoes (UK), De Staat (NL), Lonely The Brave (UK), July Talk (CAN), PAUW (NL), Nothing But Thieves (UK), Paceshifters (NL), zangeres Sue The Night (solo), winnaar van de Grote Prijs van Nederland singer-songwriter Charl Delemarre en zanger-verhalenverteller Jaap Boots. Zij zullen verdeeld over de drie zalen die Paradiso kent spelen.

Vorig jaar januari organiseerde de online radiozender voor indie en alternatieve muziek het evenement voor het eerst. De avond was bedoelt om het tweejarig bestaan van de zender te vieren en tevens om Pinguin Radio in de lucht en vrij van reclame te houden. De crowdfundingavond met ‘echte Pinguin Radio-artiesten’ wordt dit jaar dus herhaald, met maar liefst tien acts.

Pinguin Radio startte op 1 oktober 2011 met uitzenden, enkele uren nadat Kink FM ter ziele ging. Enkele medewerkers van deze voormalige radiozender besloten de geest van Kink FM door te trekken en online verder te gaan.

Pinguins in Paradiso zal vanaf 12 uur vooraf worden gegaan door het 30×20MinutenFestival. De naam zegt het al: dertig bands spelen elk twintig minuten. Om 18 uur wordt bekend gemaakt welke van de dertig bands de line-up van Pinguins in Paradiso mag complementeren.

Pinguins in Paradiso start op zaterdag 4 april om 19 uur. Kaarten voor Pinguins In Paradiso zijn te koop voor 25 euro per stuk. Besluit je 45 euro te betalen (kan gespreid), krijg je ere en T-shirt van het evenement bij. Wil je nog meer doen, kun je Vriend van Pinguin Radio worden. Zie voor tickets en meer info deze pagina.