Tweede album Augustines verwacht
Door op 23 januari 2014

Band: Augustines
Album_title: Augustines
Genre: Alternative

Twee jaar na het verschijnen van het succesvolle debuutalbum Rise Ye Sunken Ships, komt de Amerikaanse indierock formatie Augustines op 31 januari uit met hun tweede en gelijknamige langspeler. Vooruitlopend hierop is de single Nothing To Loose Your Head uitgebracht.

Augustines was aanvankelijk actief onder de naam We Are Augustines, het vervolg op in het Amerikaanse club circuit zeer populaire band Pela, waarin zanger/gitarist Billy McCarthy en bassist/toetsenist Eric Sanderson deel van uit maakten, maar door noodlottige omstandigheden uit elkaar viel.

De muziek van Augustines ten tijde van het debuutalbum was getekend door de zware omstandigheden waaronder de band tot stand kwam. Persoonlijk, rauw, intens en met een emotionele lading. Het album Augustines, dat op Caroline Music uit komt, klinkt in dat opzicht meer open en opgewekter. Het energieke en intense karakter, wat zo kenmerkend aan het geluid van Augustines is, is onverminderd aanwezig, maar nu aangevuld met West-Afrikaanse invloeden, waardoor het geheel extra opzwepend klinkt.

In 2012 bracht Augustines drie bezoeken aan Nederland. De eerste introductie van de band in ons land was als support act voor The Maccabees. Vervolgens was de band in een uitverkochte kleine zaal van Paradiso te zien, gevolgd door een uitverkochte show in Bitterzoet.