Trevor Sensor – Andy Warhol’s Dream
Door op 19 juli 2017

Artiest: Trevor Sensor
Album_title: Andy Warhol's Dream
Genre: Alternative
Release_date: 06/15/2017
Label: Jagjaguwar
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3686344
Andy Warhol's Dream Trevor Sensor
3
3

‘Oh, Here’s the reaper man/He’s looking after me/He’s coming to take me, oho’ horen we Trevor Sensor zingen in The Reaper Man. Het gebeurt niet zo vaak dat een artiest zelf zijn stem definieert. Sensor klinkt namelijk rauw en naargeestig, als een neefje van Patti Smith dat te lang verstoken werd van daglicht. Niet het soort stem die je hoort wanneer er beleggingsadvies wordt verstrekt. Maar dreigt zo’n opmerkenswaardige keelklank op termijn niet uit te groeien tot een gimmick? Niet in het geval van Trevor Sensor.

Voor een debuut klinkt dit album merkwaardig volwassen. Misschien wel te volwassen. Bij de sfeervolle opener High Beams deed het warm zoemende orgeltje ons onmiddellijk denken aan Al Kooper, die menige Bob Dylan-langspeler inkleurde met zijn typische toetsenspel. De invloeden liggen er bij Sensor soms wel erg dik bovenop: zo moesten we hard ons best doen om niet te denken aan Mumford & Sons bij Lion’s Pride. Het is het soort folkrock dat momenteel erg goed in de markt ligt. In On Your Side en Starborne Eyes hoor je Bob Dylan opduiken en Stolen Boots klinkt als een B-kantje van Oasis. Sensor kent zijn klassiekers, zoveel is duidelijk.

Maar behalve het onheus klinkende Sedgwick is dit album gevuld met degelijk klinkende folkrock-nummers. In Hollywood, Everything Is Plastic, The Reaper Man, It Wasn’t Enough: stuk voor stuk nummers die uitermate geschikt voor mensen die Counting Crows een warm hart toedragen. Aangezien het alweer een tijdje geleden is dat Adam Duritz & Co. deftig plaatwerk afleverden, kunnen mensen die nog steeds August And Everything After grijs draaien misschien een alternatief vinden in Trevor Sensor.

Want Sensor heeft tevens een goed gevoel om surrealistisch en onrust wekkende klinkende zinnen slinks binnen te smokkelen in zijn nummers. Zo hoorden we zinsflarden als ‘I saw you molesting our mother’ of ‘you can be my little submarine’ pas opduiken bij een tweede of derde luisterbeurt. Het zorgt ervoor dat we benieuwd zijn naar verder plaatwerk van Trevor Sensor. Het talent is aanwezig, nu hoeft hij enkel nog de invloeden van zich af te schudden en zijn eigen geluid te vinden.

Tracklisting Andy Warhol’s Dream:

 1. High Beams
 2. Lion’s Pride
 3. On Your Side
 4. The Reaper Man
 5. Stolen Boots
 6. Andy Warhol’s Dream
 7. It Wasn’t Good Enough
 8. Sedgewick
 9. In Hollywood, Everyone is Plastic
 10. The Money Gets Bigger
 11. Starborne Eyes