Tickets voor Tuxedomoon in Heerlen te winnen
Door op 16 oktober 2012

Band: Tuxedomoon
Genre: Alternative

Met het nummer No Tears van de gelijknamige EP uit 1978 scoorden ze direct een clubklassieker. De experimentele avant-garde post-punk new wave band Tuxedomoon speelt op maandag 29 oktober in poppodium NIEUWE NOR! Te Heerlen. Written In Music mag voor dit concert een duoticket weggeven.

Tuxedomoon werd in 1977 gevormd in San Francisco en bestaat tegenwoordig uit de leden Blaine L. Reininger, Steven Brown, Peter Principle, Luc van Lieshout en video artiest Bruce Geduldig. Tuxedomoon opereert als een collectief en is eigenlijk een paraplu waaronder diverse activiteiten (muziek, film, video, elektronica, avantgarde) in verschillende combinaties bij elkaar komen en samensmelten. Blaine L. Reininger en Steven Brown ontmoeten elkaar in de synthesizerprogrammeringsles op de universiteit en bewonderen elkaars werk. De invloeden zijn legio: Burroughs, Bowie, Camus, Cage, Eno, Moroder. Aanvankelijk opereert men op garage- formaat, met ritme-box en goedkope filmprojectoren. In ‘78 wordt Peter Dachert (die later zijn naam in Principle verandert) als bassist aangetrokken omdat hij als enige over een niet-kapotte versterker beschikt. In 1979 tekent Tuxedomoon bij Ralph Records waar ze de albums Half Mute en Desire uitbrengen en doorbreken in het alternatieve circuit.

Written In Music mag voor het concert op maandag 29 oktober een duoticket weggeven. Geef antwoord op onderstaande vraag.

Wat is de titel van het laatste album van Tuxedomoon?

** DEZE PRIJSVRAAG IS GESLOTEN, WINNAARS KRIJGEN Z.S.M. BERICHT **