The Medics – Dance Into The Dark
Door op 08 september 2011

Band: The Medics
Album_title: Dance Into The Dark
Genre: Alternative, Pop
Release_date: 08/25/2011
Label: Play it again sam
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 2986240
Dance Into The Dark The Medics
3
3

Editors, Interpol, Vampire Weekend, The Killers, The Medics. Die laatste naam misstaat niet in het rijtje. En ondanks dat hun muziek veel gelijkenis heeft met de eerste bands, is die laatste toch echt een Utrechtse groep. En die groep heeft net zijn debuutalbum uit, genaamd Dance Into The Dark.

Alles aan Dance Into The Dark is intens te noemen. Van het meisje dat je met grote, op-het-punt-van-huilen ogen aanstaart, tot de zang van zanger Daniel Langeveld. Als er uitgelegd moet worden wat energie nou precies is, zet dan deze plaat op en alles wordt duidelijk. Stilstaan of -zitten is bijna onmogelijk. Dansen moet, en dan wel zo intens mogelijk.

Erg origineel is The Medics niet. Zoals al eerder genoemd, heeft de band veel gelijkenis met bekende britpopbandjes. En dat wordt niet onder stoelen of banken geschoven. Het gitaarloopje van Gold dat sterk doet denken aan Cassius van Foals, het hypergehalte in nummers als City en Shake It Off (The Beat Goes On) zoals bands als Vampire Weekend en The Wombats ook kunnen hebben, de heren van The Medics hebben goed geluisterd naar hun Britse voorgangers.

Dance Into The Dark is een sterk begin. De plaat bevat eindeloos veel nummers die perfect als aanstekelijke single kunnen functioneren. Grote kans dat de herkenbaarheid van het album er voor zorgt dat de grote groep britpoplovers ook deze energieke groep in hun armen sluit. The Medics heeft een samenvatting van het genre britpop gemaakt en heeft de uitdrukking helemaal begrepen: beter goed gejat dan slecht verzonnen.

Tracklisting Dance Into The Dark:

 1. Dance Into the Dark
 2. City
 3. Shake It Off (The Beat Goes On)
 4. Wires
 5. A Little Bit of Love
 6. I Don’t Feel So Good
 7. Word in My Heart
 8. Gold
 9. Water
 10. Explode
 11. Kill All the Lights
 12. Body and Mind