The Amazing Snakeheads – Amphetamine Ballads
Door op 20 mei 2014

Band: The Amazing Snakeheads
Album_title: Amphetamine Ballads
Genre: Alternative
Release_date: 04/14/2014
Label: Domino
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3295661
Amphetamine Ballads The Amazing Snakeheads
4
4

Dat het Glasgow trio The Amazing Snakeheads een aanwinst is blijkt optimaal met hun prima debuutalbum Amphetamine Ballads. Donkere dreigende wolken met een venijnig rauw randje.

Een aantal weken geleden kondigden we The Amazing Snakeheads al aan als een van die bands die dit jaar, vooral op het podium, het verschil zullen gaan maken. De rauwe energie die de band laat horen is een welkome aanvulling op het wel heel erg veilige muziekklimaat dat er momenteel heerst. De donkere sound van de band herbergt flinke scheuten punk, rockabilly, blues en gothic en grijpt terug naar bands als Birthday Party. Het maakt de sound van de band des te intrigerender.

Daarnaast heeft de band in zanger Dale Barcley een ware frontman te pakken. Niet alleen zijn dan weer intieme, verhalende teksten prevelende, dan weer ruige zelfs krijsende uitbraken zijn geweldig, zijn punky gitaarspel is al net zo overweldigend. Bassist William Coombe en drummer Jordon Hutchison zijn de stuwende kracht achter Barcley’s perfect getimede exercities en de fijn pulserende klanken van de sax van Andrew Pattie sluiten daar in een aantal songs naadloos op aan.

Wat Amphetamine Ballads zo aantrekkelijk maakt en The Amazing Snakeheads zo goed, is de balans in songmateriaal. Dan weer mooi ingetogen, immer dreigend, dan weer super uitbundig en volledig uit de bocht gierend. Een dodelijke combinatie die op hun debuut adembenemend werkt. Luister naar songs als Here It Comes Again, het als eerste single uitgebrachte Flatlining, het heerlijk uitzinnige Every Guy Wants To Be Her Baby en het huiveringwekkende Where Is My Knife? en wees volledig overtuigd. Amphetamine Ballads bevat rock zoals dat ooit bedoeld was; Vuig, gevaarlijk en onweerstaanbaar.

De band speelt woensdagavond 21 mei in de Tolhuistuin, Amsterdam.

Tracklisting Amphetamine Ballads:

  1. I’m A Vampire
  2. Nighttime
  3. Swamp Song
  4. Here It Comes Again
  5. Flatlining
  6. Where Is My Knife
  7. Every Guy Wants To Be Her Baby
  8. Memories
  9. Heading For Heartbreak
  10. Tiger By The Tail