Terror Bird – All This Time
Door op 06 juli 2013

Band: Terror Bird
Album_title: All This Time
Genre: Alternative, Electronic, Pop
Release_date: 05/27/2013
Label: Night School Records
Rating: Twee sterren (2)
All This Time Terror Bird
2
2

Wat een tijdje geleden ontstond als klein project van de Canadese Nikki Nevver, is nu uitgegroeid tot een band met vier albums en een Europese tour. Een donker project, omschreven door Nevver als ‘slaapkamer project’. Haar muziek is te vergelijken met een mix tussen David Bowie en duistere 80’s pop.

Het album All The Time begint met een donker, uptempo nummer: The Wrong Way. Met een simpele basgitaar, synthesizers en drums laat het je terugdenken aan de 80’s. En dat is niet zo slecht, alleen het is niet zo vernieuwend en daardoor oninteressant. Costume maakt het album weer iets beter, door wat verrassende veranderingen in de melodie te brengen. Met in dit nummer de piano meer als begeleidend instrument en niet als kinderspeeltje, wordt het wat levendiger. Hoewel Try To Break Me ook heel leuk begint, stort het allemaal weer in. Terwijl het begint met een leuke, positieve melodie, wordt het allemaal vertraagd door Nikki Nevver.

Hoewel er op All This Time wel een of twee echte actieve, vermakelijke nummers zitten, zoals Do You Remember? wat iets weg heeft van 90’s house, is het grootste gedeelte van het album oninteressant en vermoeiend. De stem van Nevver is te traag, hees en zet het hele album vijf versnellingen omlaag.

Tracklisting All This Time:

  1. The Wrong Way
  2. Costume
  3. Try To Break Me
  4. On Your Vacation
  5. All This Time
  6. Elliot
  7. Do You Remember?
  8. Locket
  9. Lust & Violence
  10. Don’t Believe You