Tame Impala komt spelen in het paradijs
Door op 27 oktober 2012

417539_502439136438825_263953402_nTame Impala. Een band die met de dag succesvoller lijkt te worden. Maandag is het zover, dan staat de psychedelische rockband uit Perth, Australië in – een uiteraard uitverkochte – Paradiso. Leadzanger, gitarist en songwriter Kevin Parker zingt volgens veel fans precies als John Lennon en de band heeft inderdaad iets Beatlesque. Dat gemixt met Pink Floyd toetsen en gitaren blijkt een succesnummer.

Nederland maakte in 2010 kennis met Tame Impala. Met hun debuutalbum Innerspeaker toerde de band langs Lowlands, Pukkelpop en London Calling (ook in Paradiso). In 2011 deed de groep Rock Werchter en onze eigen Tivoli aan en dit jaar doen Parker, Dominic Simper (gitaar/toetsen), Jay Watson (zang/toetsen), Nick Allbrook (bas) en de in augustus toegevoegde drummer Julien Barbagallo dus een eigen show in Amsterdam.

Hun onlangs verschenen album heet Lonerism, zit weer vol met psychedelische snuisterijen en single Elephant is zelfs opgepikt door 3FM. Tame Impala en de fans staat ongetwijfeld een paradijselijke maandagavond te wachten.