Sunflower Bean – Twentytwo in Blue
Door op 12 maart 2018

Band: Sunflower Bean
Album_title: Twentytwo in Blue
Genre: Alternative
Release_date: 03/23/2018
Label: Lucky Number Music
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3767696
Twentytwo in Blue Sunflower Bean
3.5
3.5

Uitgerekend op de releasedatum van hun tweede langspeler Twentytwo in Blue hebben alle leden van dit Indie rock trio uit Brooklyn de kaap van 22 jonge jaren bereikt zoals de titel onthuld, ze zitten niet voor niets bij het Lucky Number label. Ondanks die jeugdige leeftijd timmeren ze met Sunflower Bean al enkele jaren stevig aan de weg. Nick Kivlen , Julia Cumming en Jacob Falling  zijn hun tienerjaren nauwelijks ontgroeid als ze debuteren met Human Ceremony op Fat Possum.

Op hun nieuwste werkstuk wordt de stevig rockende ondertoon die niet zelden teruggrijpt naar loodzware riffs enigszins getemperd maar het gaat er nog behoorlijk strak aan toe. Dat is meteen duidelijk met Burn It en het op dartele bas en rinkelende gitaartjes huppelende duet I Was A Fool dat zich al bij de eerste draaibeurt in je hoofd nestelt..

Crisis Fest ventileert de politieke omwentelingen die ten tijde van de opnamesessies plaatsvonden in de VS. In een door bijtende rockende riffs aangedreven strijdvaardige song wordt eerder de kracht van de jongere generatie benadrukt dan de onzekere toekomst. In Twenttwo worden de perspectieven die de onafhankelijkheid biedt aan jonge volwassenen in een aanstekelijke popdeuntje verpakt. Het op een logge drumbeat geënte Puppet Strings lijkt zo weggelopen uit het glamrock tijdperk in de jaren zeventig.

Julia Cumming heeft duidelijk aan zelfvertrouwen gewonnen, ze durft al eens de meer dromerige kant opgaan en zich wat kwetsbaarder opstellen zoals in Only A Moment en in Anyway you like waarin haar zang organisch versmelt met die van Kivlen.  Meestal is de lokroep van de energie sterker, als dat gecombineerd wordt met melodische inbreng zoals in Any Way You Like levert dat  bijzonder fijne momenten op die dit trio ongetwijfeld ook op een podium reproduceert. Sunflower Bean op 10 april in Trix, Antwerpen en 11 april in Paradiso.

Tracklisting Twentytwo In Blue:

 1. Burn It
 2. I Was A Fool
 3. Twentytwo
 4. Crisis Fest
 5. Memoria
 6. Puppet Strings
 7. Only A Moment
 8. Human For
 9. Anyway You Like
 10. Sinking Sands
 11. Oh No, Bye Bye