Stillwave – Stillwave (EP)
Door op 30 juni 2014

Band: Stillwave
Album_title: Stillwave EP
Genre: Alternative
Release_date: 05/22/2014
Label: Eigen beheer
Rating: Vier sterren (4)
Stillwave EP Stillwave
4
4

Met een nieuwe, 5 tracks tellende, EP maakt het Utrechtse Stillwave wederom indruk. De gelijknamige EP bewijst dat de band met elke opname optimaal groeit.

Het is een zeer interessante ontwikkeling om te zien hoe Stillwave zich internationaal lanceert. Met een tour door Engeland op basis van de nieuwe EP en een singlepremière van Modes Of Transport in Berlijn bewijzen ze dat er wel degelijk plek is voor Nederlandse bands op de Europese markt.

Het heeft natuurlijk ook alles te maken met de sound die het drietal muzikanten, zanger/bassist Marcel Jongejan, gitarist Michael van Putten en drummer Adriaan Hoogervorst, weet te creëren. De postpunksound van de band klinkt internationaal en maakte op de vorig verschenen EP Isles al grote indruk. Op de gelijknamige nieuwe EP wordt de sound nog een extra opgeschud en zou de band met openingssong Modes Of Transport ook in Nederland een eerlijke kans op airplay moeten krijgen.

Maar het zijn op de nieuwe EP juist ook tracks als het dromerige Rich Ones, het erg fraaie, van erg lekkere gitaarmuren doortrokken, Callon, het door sterke toetsen gedragen Portman en de van lekker uitwaaierende dan weer krachtig gespeelde gitaarpartijen voorziene EP afsluiter House+Tree+Beast die indruk maken.

Tracklisting Stillwave EP:

  1. Modes Of Transport
  2. Rich Ones
  3. Callon
  4. Portman
  5. House+Tree+Beast