Spoelstra – Pallets
Door op 22 april 2011

Band: Spoelstra
Album_title: Pallets
Genre: alternative, Electronic
Release_date: 04/16/2011
Label: Narrominded
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Pallets Spoelstra
3.5
3.5

De nieuwste release van het avontuurlijke Nederlandse label Narrominded is een bijzondere. Spoelstra, ‘de meester van al het vreemde’ komt met Pallets, een cassette met zes nummers, verborgen in een ‘graphic novel’ van 200 pagina’s. De grafische roman gaat over… pallets. “Pallets?” zult u denken. Jazeker. Na het lezen van dit lijvige boekwerk kent de wereld van goederenopslag en –transport geen geheimen meer.

De cassette staat, zoals van Spoelstra verwacht kan worden, vol absurdisme, experimenteerdrift, electro country, noise en ambient. Soms waant men zich op een verre ontdekkingsreis, dan weer lijkt de luisteraar zich in een fabriek te bevinden. In andere passages slaat Spoelstra een weg in die iemand als Beck destijds nooit durfde te betreden. Deze bizarre verzameling aan sferen wordt opgeroepen door synthesizer, sampler, gitaar, loop station, drumcomputer en allerhande special effects. Vergeleken met het voorgaande album The Almighty Internet klinkt Pallets minder elektronisch en minder toegankelijk, alhoewel dat relatieve begrippen zijn in deze context.

Volgens de info van Narrominded is de bekende componist en violist Owen Pallet ook gepolst over dit werkstuk, maar die had geen commentaar.

Tracklisting Pallets:

  1. Pallets
  2. Vagina shaped clouds
  3. Jimmy Christ superstar
  4. Midget wolf
  5. Trashbin ein Berliner
  6. Pilots