Sonic soul music uit Brighton
Door op 25 oktober 2012

Band: Dark Horses
Album_title: Black Music
Genre: alternative, psychedelic pop/rock
Label: Last Gang Records

Dark Horses_Brighton bracht ons al Fatboy Slim, Levellers en British Sea Power, om maar een paar namen te noemen. Nu kunnen we weer een naam toevoegen aan het rijtje muzikale ambassadeurs van de Zuid-Engelse stad: Dark Horses.

Hun opvallende debuutalbum Black Music wisselt donkere psychedelica, drones en aanverwante tripmuziek (tracks als RoseNo Dice en S.U.N.) moeiteloos af met sfeerrijke, eigenzinnige electro (Alone en Boxing Day). Dark Horses is niet voor een gat te vangen: Radio is zonder meer een van leukere Britse singles van dit jaar. Psychedelische poprock omzoomd door krautrock-sferen. Kom er maar eens om.

Dark Horses werd al opgemerkt door Richard Fearless van Death In Vegas en tussen beide bands zijn dan ook zeker wel wat overeenkomsten te ontdekken. Er zijn meer vermeldenswaardige links: Thomas Meighan van Kasabian zingt mee op het album en de band werkte op het eerder genoemde Radio samen met geestverwant Robert Levon Bean van Black Rebel Motorcycle Club.

Hoewel Black Music met 14 tracks wat aan de lange kant is, komt Dark Horses op de wat wisselvalligere tweede helft nog met een paar verrassingen: zo is daar het spannende, Zweedse Sanningen On Mig. Zangeres Lisa Elle is Zweeds en werd al eens “a holy communion of Grace Slick and Siouxsie Sioux” genoemd. De band komt even later op de proppen met een onverwachte cover van Talking Heads’ Road To Nowhere. Dark Horses, een groep om in de gaten te houden.