Soft Cell – Non-Stop Erotic Cabaret (Deluxe Edition)
Door op 12 mei 2008

Band: Soft Cell
Album_title: Non-Stop Erotic Cabaret (Deluxe Edition)
Genre: Alternative
Release_date: 09/10/1997
Label: Some Bizarre/Mercury
Release_date_reissue: 05/12/2008
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 2463550
Non-Stop Erotic Cabaret (Deluxe Edition) Soft Cell
4.5
4.5

Met hun eerste album Non-Stop Erotic Cabaret maakte het duo Marc Almond en Dave Ball een ware new wave klassieker. In de nadagen van de grote Amerikaanse en Britse punkgolf bracht hun invloedrijke mix van synthypop en prikkelende teksten een stroom aan nieuwe opvallende bands teweeg.

Toetsenman Ball en zanger Almond begonnen Soft Cell in 1980 in Leeds. Een eerste, in eigen beheer, uitgebrachte EP in de vorm van Mutant Moments bracht ze in contact met platenlabels. Maar toen de eerste single A Man Get Lost flopte en er alleen maar een kleine clubhit met de 12inch Memoribilia werden gescoord was er een hit nodig de band te breken. Die hit kwam met hun versie van het door Ed Cobbs, van het Amerikaanse jaren zestig kwartet Four Preps, geschreven Tainted Love. Waar eerst zangeres Gloria Jones er in de vroege jaren zestig, een swingende Nothern soulversie van had gemaakt maakten de Soft Cell mannen er een dampende synthi klapper van.

Non-Stop Erotic Cabaret

Het debuutalbum Non-Stop Erotic Cabaret liet met het grote succes van Tainted Love daarna niet lang meer op zich wachten. Broeierige synthi songs die met de uitzinnige teksten van Almond over sex, liefde, drugs, moord, nog meer sex en dood een bijzonder groot publiek vonden. Na de klapper Tainted Love waren de ook van het album afkomstige tracks Say Hello, Wave Goodbye, Sex Dwarf en Bedsitter al snel in de hoogste regionen van de hitlijsten te vinden.

Non-Stop Exstatic Dancing

Met een langdurig bezoek aan New York en een introductie aan de drug XTC werden vervolgens een flink aantal tracks onder de titel Non-Stop Ecstatic Dancing opnieuw opgenomen en/of geremixed.

Deluxe editie

Met een dubbele deluxe editie vindt Non-Stop Erotic Cabaret nu een fraaie nieuwe versie. Op de deluxe editie zijn naast volledig geremasterde versies van de twee hierboven genoemde albums ook de allereerste single A Man Could Get Lost en het prachtige Torch te vinden. Laatstgenoemde track was wel een single, en een grote hit, maar verscheen nooit op een album.

Op CD2 een flink aantal lange versies van songs van het debuut te vinden. De erg fijne lange versie van Tainted Love gemixt met Motown klassieker Where Did Our Love Go ontbreekt natuurlijk niet. Persuasion (een volledig nieuw op CD verschenen track) en b kanten Facility Girls, Insecure Me, Fun City en So de andere extra tracks.

Tracklisting Non-Stop Erotic Cabaret (Deuxe):

Disc1

 1. Frustration
 2. Tainted Love
 3. Seedy Films
 4. Youth
 5. Sex Dwarf
 6. Entertain Me
 7. Chips On My Shoulder
 8. Bedsitter
 9. Secret Life
 10. Say Hello, Wave Goodbye
 11. Memorabilia
 12. Where Did Our Love Go?
 13. What?
 14. A Man Could Get Lost
 15. Chips On My Shoulder
 16. Sex Dwarf
 17. Torch
 18. A Man Could Get Lost

Disc2

 1. Memorabilia
 2. Tainted Love / Where Did Our Love Go
 3. Bedsitter
 4. Say Hello Wave Goodbye
 5. Torch
 6. What!
 7. Persuasion
 8. Facility Girls
 9. Fun City
 10. Insecure Me
 11. So