Soccer Mommy – Clean
Door op 01 maart 2018

Band: Soccer Mommy
Album_title: Clean
Genre: indie pop
Release_date: 03/02/2018
Label: Fat Possum
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3767693
Clean Soccer Mommy
3.5
3.5

Achter Soccer Mommy schuilt Sophie Allison een jongedame uit Nashville die eerder al enkele, met introspectieve gitaarpop gevulde epeetjes eigenhandig ineen knutselde op haar slaapkamer. Een deel van die home sessies  kwam vorig jaar op The Collection terecht. Voor haar debuut Clean werd producer Gabe Wax (War On Drugs, Beirut) aangetrokken terwijl gastmuzikanten een volwaardige ritmesectie vormen. Dat resulteert in een meer uitgebouwde structuur met  bij momenten een agressieve, rockende benadering.

De perfecte ondersteuning voor de meer assertieve songs. “I wanna be that Cool” zingt  Allison in Cool, meteen haar bewondering voor het type van meedogenloze  harten brekende school vamp etalerend. De vooraf uitgebrachte single Your Dog gaat over de drang naar een beetje onafhankelijkheid in een verstikkende relatie. Last Girl klinkt als een vlot rockdeuntje met  onweerstaanbaar jengelende  pop gitaartjes maar evenals in Skin primeert onmiskenbaar een gevoel van onbehagen.

De intimiteit van de oorspronkelijke lo-fi bedroom sessies blijft gelukkig bewaard. We appreciëren vooral de meer ingetogen momenten die na de fraaie opener Still Clean en de eerder aangehaalde sterker rockende passages het tweede deel vullen. In Blossom (Waisting All MyTime) en Scorpio Rising, via een sfeervol instrumentaal bruggetje handig verbonden met Wildflowers weet Allison met  gitaarakkoorden en charmant zeurderige zang haar diepste verzuchtingen en angsten grandioos te ventileren in bitterzoete luisterpop die zich moeiteloos in je hoofd nestelt.

Tracklisting Clean:

  1. Still Clean
  2. Cool
  3. Your Dog
  4. Flaw
  5. Blossom (Waisting All My Time)
  6. Last Girl
  7. Skin
  8. Scorpio Rising
  9. Interlude
  10. Wildflowers