Snack Family – Bunny
Door op 07 februari 2019

Band: Snack Family
Album_title: Bunny
Genre: Alternative
Release_date: 10/05/2018
Label: Slowfoot
Rating: Vier sterren (4)
Bunny Snack Family
4
4

Met de twee zeer opvallende EP’s Belly en Pokies’ Eye maakte het robuuste, uit Londen afkomstige, Snack Family al flink wat indruk. Hun debuut Bunny gaat daar nog eens overheen.

Snack Family is een band die uit dezelfde donkere krochten als Nick Cave, Captain Beefheart en The Cramps tapt. Dat werd al behoorlijk duidelijk met hun voorgaande EP’s. Die lijn trekken ze op Bunny gewoon wat verder door. De donkere stem van Andrew Plummer, die ook baritongitaar speelt, de strakke dan weer hak op de tak springende ritmes van Tom Greenhalgh en de bariton- en altsax van James Allsopp maken de Snack Family sound compleet en gelijk super interessant.

Bunny is een volmaakt debuut. Alle elementen die Snack Family al op haar EP’s stopte komen nu in volle glorie hun nieuwe songs binnenzeilen en de band duikt nog even dieper ook. De combinatie donkere stem en sax heeft sinds het hartveroverende Morphine (laten we dan toch ook maar een naam noemen….) niet meer zo overweldigend geklonken.

Hun muziek is gevoed door rafelige rock, blues en jazz en heeft immer een gruizige ondertoon. Juist in die sfeer klinken de songs dreigend en onheilspellend al is verleidelijk en lieflijk soms ineens dichtbij, al is dit nooit van lange duur. En dat maakt hun muziek des te indringender.

The Strange Outside is wat dat aangaat een ideale albumopener met z’n dikke gitaarriff , waarna Automated Lover, die naar Northern Soul toe kruipt, en het met postpunk gekruide Supermarket Mortuary een nog beter beeld geven van waar de band voor staat. Even verder op het album komt dan ineens weer een uit de blues getrokken prachttrack als Lonesome Like The Burning Sun voorbij.

Bunny is een heerlijk album voor diegenen die van gruizige rock houden en melancholie de juiste omschrijving voor donker vinden. En hoe prominent en herkenbaar hun sound is, hoe divers de invulling. Luister toch ook eens naar songs als Anti-climb, het vette Smile of het geweldige Blue Skin. Dit is hoe rock ’n roll hoort te klinken. Vurig, vuig en gruizig.

Snack Family heeft met een Bunny een debuutalbum gemaakt dat zeer tot de verbeelding spreekt en zeer doet verlangen naar wat ze live te brengen hebben. Snel naar de Lage Landen halen dit Snack Family.

Tracklisting Bunny:

  1. The Strange Outside
  2. Automated Lover
  3. Supermarket Mortuary
  4. Lonesome As The Burning Sun
  5. Repeated Views
  6. Anti-Climb
  7. Smile I Am Bunny
  8. Love My Dog
  9. Blue Skin