Sleigh Bells – Reign Of Terror
Door op 07 maart 2012

Band: Sleigh Bells
Album_title: Reign Of Terror
Genre: alternative
Release_date: 02/16/2012
Label: Sony
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3060209
Reign Of Terror Sleigh Bells
4.5
4.5

Sleigh Bells is een band die ik een aantal jaar geleden door Pitchfork heb ontdenkt ten tijde van 2HELLWU. Het debuutalbum Treats bleek net zo aanstekelijk en nu is Reign Of Terror hun nieuwe visite kaartje.

Alexis Krauss en Derek Miller hebben een redelijk eenvoudige formule. Vervormde old school metal gitaar, beats, breaks, pakkende  hooks en zuikerzoete vocalen. Het is lawaaierig, maar zeer doeltreffend. Het was de vraag of die formule na Treats nog uitgebouwd kon worden. Reign Of Terror is daar het antwoord op, zonder een herhalingsoefening te worden. Een ietwat meer gepolijste productie, nog vettere rifss en nog zoetere vocalen zorgen ervoor dat Treats zels een beetje bleek afsteekt bij Reign Of Terror. Op papier lijkt het allemaal bekend, maar toch is hun sound uniek. Een opgeschoten duo dat weer eens het verschil maakt en de hype dubbel en dwars waar maakt.

Als er geknald wordt (zoals in briljante en alleszeggende opener True Shred Guitar) dan beukt het ook echt en als de band popliedjes maakt, klinken ze bijna of Phil Spector zich over hen heeft ontfermt. De eclectische mix tussen metal en pop werkt wederom wonderbaarlijk goed. Niet alleen via de monsterlijke gitaarriffs van Miller wordt er geflirt met metal, maar ook de songtitels laten geen twijfel bestaan. Demons, Never Say Die, Road To Hell en D.O.A. spreken wat dat aan gaat boekdelen.

Overstuurde beats, waanzinnige gitaarriffs en de opruiende, maar ook spannende zang van Alexis laten je adrenaline koken. Maar de band laat je net zo makkelijk zwijmelen met door de 80ies beïnvloedde popliedjes zoals You Lost Me (dat overigens een helemaal geweldige break heeft) .

Treats walste over de luisteraar heen, Reign Of Terror maakt het af. Het is de ultieme KO. Hoe effectief kan een plaat zijn? Sleigh Bells laat daar geen discussie over bestaan.

Tracklisting Reign Of Terror:

 1. True Shred Guitar
 2. Born To Lose
 3. Crush
 4. End Of The Line
 5. Leader Of The Pack
 6. Comeback Kid
 7. Demons
 8. Road To Hell
 9. You lost Me
 10. Never Say Die
 11. D.O.A.

Written in Music Nieuwsbrief