Sleepytime Gorilla Museum komt naar P60
Door op 13 augustus 2010

Band: Sleepytime Gorilla Museum

Het is schier onmogelijk om de datum terug te vinden op de site van Sleepytime Gorilla Museum, maar ze komen toch echt naar Nederland. Maandag 27 september speelt dit kwintet in P60 te Amstelveen. De eerste uitdaging ontstaat al om een omschrijving te geven van de muziek die deze band speelt. Het wordt veelal omschreven als experimentele rock of avant-garde metal, maar dat dekt de lading toch niet voldoende. Allerlei invloeden komen terug in de muziek en toch ook weer niet. Woorden als progressief, experimenteel en avant-garde slaan de plank nog het minst mis.

De shows schijnen een hele ervaring te zijn. Op Wikipedia wordt gerept over poppenshows en pseudo-wetenschappelijke presentatie’s. Wordt er ook nog muziek gespeeld? Jawel en onder andere op zelfgemaakte instrumenten. Foto’s laten zien dat de muzikanten zich extravagant uitdossen op het podium. Het belooft dus zowel een visueel als muzikaal buitenaards spektakel te worden. Muziek en beelden zijn op YouTube te vinden, ook van het voorprogramma Vurdalak.

Waarom ze naar Nederland komen is niet helemaal duidelijk. Wellicht is een nieuw album op komst. Eigenlijk is de reden onbelangrijk, Sleepytime Gorilla Museum is een band die je gezien moet hebben. Ik heb mijn kaartje al besteld. Na het concert kun je op deze site lezen of mijn hoge verwachtingen waargemaakt worden.